Serik Meslek Yüksek Okulu Taşınıyor
Antalya'nın Serik İlçesi'nde 2002 Yılında Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Başlayan Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Okul ve Yurt Binası İçin Yer Tahsisi Yapılamadığı İçin 2008 – 2009 Eğitim Öğretim Yılıyla Birlikte Merkez Kampüse Taşınması Planlanıyor.
Antalya’nın Serik İlçesi’nde 2002 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun okul ve yurt binası için yer tahsisi yapılamadığı için 2008 – 2009 eğitim öğretim yılıyla birlikte merkez kampüse taşınması planlanıyor.
Serik Meslek Yüksek Okulu’nda 2 bölüm ve 4 programda 400 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydeden MYO Müdürü Nükhet Bakırcı; “Yüksekokulumuz öğrencilerinin çoğunluğu Antalya ili ve çevresindeki yakın il ve ilçelerden gelmektedir. Çünkü Dekor Tasarımı programı haricinde bütün bölümlerimiz sınavsız geçiş sistemi ile öğrenci almaktadır. Yüksekokulumuzun yöre halkına sosyal ve kültürel katkısı yanında ekonomik katkı sağladığı da göz ardı edilemez” dedi.
Serik Meslek Yüksekokulu’nun 2002 yılında eğitim öğretime başladığını kaydeden Nükhet Bakırcı, “Yüksekokulumuz Serik ilçesi merkezinde belediye binası olarak yaptırılan, eğitim-öğretim için elverişli olmayan kampus özelliği taşımayan bir binada eğitim vermeye devam etmektedir. Yüksekokulumuz kurulduğundan bu yana tüm ihtiyaçlarımız Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Habalı ve Serik Yükseköğrenim ve Bilim Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Şimşek’in bireysel katkıları ve üniversitemiz tarafından karşılanmıştır. Kurulum aşamasında verilen sözler yerine getirilmemiştir” diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesine bağlı diğer meslek yüksek okullarının çoğunda kampus ve yurt sorunu bulunmadığını, sorun olan yüksekokulların da kampus projeleri ve inşaatlarının devam ettiğini kaydeden Bakırcı, “Yüksekokulumuz binasının fiziki yapısı belediye binası olarak tasarlandığı için eğitim-öğretim vermeye uygun bir konumda değildir. Odaların tadilatı ile oluşturulan sınıflar çok sayıda kolonlu mekanlardan oluşmaktadır. Bodrum katta çevreye enerji sağlayan trafo bulunmaktadır ve tehlike arz etmektedir. Dış cephe sıvaları dış etkenlerden dolayı dökülmektedir. Bu da çevrede bulunan yaya ve taşıtlar ile bina çevresinde bulunan esnaflar için tehlike oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
Yüksekokul için kampus yapmak amacıyla DSİ arsasının talep edildiğini hatırlatan Bakırcı, “DSİ arsasında bir çok pürüzler çıkmış ve engellemeler ile karşılaşılmıştır. 1954 yılından beri mahkemelik olduğunu öğrendiğimiz arsanın mahkemesinin 2 yıldan daha fazla süreceği öğrenilmiştir. Yüksekokulumuz Müdürlüğünce Serikte şehir merkezi dışında başka arsalarda talep edilmiş, fakat yüksekokulumuza verilebilecek 1 metrekare bile bir yer olmadığı cevabı alınmıştır” dedi.
Serik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nükhet Bakırcı, “Yüksekokul binasının durumunu herkes biliyor.Serik halkının Yüksekokuluna sahip çıkmasının zamanı gelmiştir. Yüksekokulumuz için Serik İlçesinde kampus içinde bir okul ve yurt yapılıncaya kadar Yüksekokulumuzun Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından alınacak karar ile 2008-2009 eğitim öğretim yılında merkeze çekilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
(MA-AT-Y)
22.11.2007 14:22 TSİ