Haberler

Seydişehir'e Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müjdesi

Abone Ol

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir ilçesine Meslek Yüksekokulu ve ileri ki süreçte de Sağlık Bilimler Fakültesi kazandırma çalışmalarının yapıldığı müjdesini verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir ilçesine Meslek Yüksekokulu ve ileri ki süreçte de Sağlık Bilimler Fakültesi kazandırma çalışmalarının yapıldığı müjdesini verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında ilçe gündemini ve "Büyükşehir Yasası" ile terör gündemini değerlendirdi. Hızlı tren konusunda teknik çalışmalarının devam ettiğini belirten Tüfekçi, bu çalışmalar sonucu çıkan haritada, bu hat üzerinde iki istasyon hattı göründüğünü bu hattın birinin Seydişehir birinin de Konya olduğunu belirtti. Seydişehir'e yapılacak bölge cezaevinin hem açık hem de kapalı olacağını ifade eden Tüfekçi, "Yasa gereği cezaevlerine yapılacak olan

'Mahremiyet Odaları'nın olması için projede değişiklikler yapılıyor. Gecikmenin sebebi de budur" dedi.

Büyükşehir Yasası'na da değinen Tüfekçi, "Seydişehir ilçe teşkilatı olarak ilçemizin tüm kasabalarını dolaştık. Köylerimizin de yarısına bu yasayı anlattık. Gördük ki vatandaşlarımızı şimdiden bir heyecan sarmış durumda. Meselenin idraki içindeler. Bu yasa ile şehir merkezlerinde ne varsa köy ve kasabalarımızda da o olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Terörle alakalı süreci de gerçekleştireceklerine inandıklarını kaydeden Tüfekçi, "Terörle alakalı bu süreç ile de çok önemli bir çıkış yaptık. Bu çalışmalarımızda inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanacak, annelerin feryadına çözüm getirecek sonuca ilk kez bu kadar yaklaştık. Terör bittiği zaman hep beraber göreceğiz ki Avrupa'nın parlayan yıldızı olacağız" şeklinde konuştu.

İKİNCİ BİR FAKÜLTE KAZANDIRMAK İÇİNDE UĞRAŞIYORUZ

Seydişehir'e kurulması planlanan Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun bakanlar kurulu gündemine getirileceğini belirten Harun Tüfekçi, "1996 yıllarında Necmettin Erbakan zamanında böyle bir çalışma yapılmış. Bu konuda bizlerde Sağlık Meslek Yüksekokulu ve ileri ki süreçte de Sağlık Bilimler Fakültesi kurulması için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ikinci dört yıllık üniversiteye ilçemize kavuşur" dedi. .

Taraşçı yoluna bu yıl kazma vurulacağını kaydeden Tüfekçi, "Dörtyol-Anabağlar Kavşağının 20 metre, Anabağlar Gökçehüyük 40 metre ve Gökçehüyük-Taraşçı arasının da 20 metre olacak. Önümüzdeki hafta kamulaştırma çalışmaları için yol kenarındaki arsa sahipleri ile beraber pazarlık toplantısı yapılacak. Bu süreçten sonra çalışmalara hemen başlanacak. Bu projenin maliyeti 25 milyon TL olacak" dedi.

Alacabel Tüneli etüt çalışmalarının devam ettiğini de belirten Tüfekçi, "Okullarımızda Sağlık Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi'nde de çalışmalar devam ediyor. Sentetik çim halı saha faaliyete geçti. Türbin ve diğer eksiklerinin de biran evvel bitirilecek. Kaymakam beyle beraber görüşmelerimiz oldu. Yakında Seydişehir' Gençlik Merkezi de kurulacak. Çim sahamızda gerçekten güzel oldu. Sporda biz ayrım yapmıyoruz. Üç spor kulübümüzde kullanmaya başladılar. Göreve geldiğimizden bu yana 350 trilyonluk yatırım yaptık. Kaya gibi yatırımlar gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harun Tüfekçi Seydişehir Ak Parti Yerel Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title