Haberler

Sgk, Sanayici ve İşadamlarını Bilgilendirdi

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) de faaliyet gösteren işletmeciler, yöneticiler, sanayiciler ve iş adamlarına yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) de faaliyet gösteren işletmeciler, yöneticiler, sanayiciler ve iş adamlarına yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

OSB Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen SGK bilgilendirme seminerine SGK Başmüfettişi Cumali Kuram, SGK Müfettişi İsmail Aydın, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Hüseyin Özbek, OSB Müdürü Yüksel Önal, işadamları, sanayiciler ve işletmelerin yöneticileri katıldı. 2008 yılında uygulamaya konulan 'Sosyal Güvenlik Reformu ve Sonrası Genel Bilgilendirme' başlıklı toplantının açılışını yapan SGK İl Müdürü Kasım Tekin, "İlimizdeki kayıt dışı çalışmalarla

ilgili kurumumuzun Alo 170 bilgi hattına yapılan bin 316 müracaat neticesinde, kayıt dışı olduğu tespit edilen 427 işyeri ile kayıt dışı çalıştığı tespit edilen bin 148 çalışan kayıt altına alınmıştır. Kayıt dışı istihdamla mücadele amacıyla kurulan 'KADİM' Servisine 22 farklı kurumdan gelen 73 bin belge neticesinde kayıt dışı çalıştığı tespit edilen 6 bin 300 çalışan kayıt altına alınmıştır" dedi.

Reformun yapılma sebepleri, yasal düzenlemeler, teşkilatlanma çalışmaları, bürokrasinin kaldırılması ve vatandaş odaklı hizmetin yaygınlaştırılmasıyla ilgili bilgiler verdiği seminerin sonunda katılımcıların görüş ve önerilerini alan SGK Başmüfettişi Cumali Kuram ise, teknolojik alt yapının hızlandırılması, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan çalışmalardan bahsederek, 2012 yılı hedeflerini açıkladı. Toplantıda söz alan işadamları ve sanayiciler, özellikle kıdem tazminatı ve diğer bürokratik

işlemler açısından zor durumda olduklarını belirterek, bu hususta yasal düzenleme yapılmasını istediler. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Güvenlik Kurumu İsmail Aydın Adıyaman Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title