Haberler

Şiddetli Yağışlar, Hububat Verimini Olumsuz Etkilemedi

Abone Ol

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soyak: "Bölgemizde yaşanan yağış ve fırtına, hububat ekim alanlarında verim düşüşüne sebep olmayacak ancak hasat sırasında dane kayıpları meydana gelebileceğini tahmin ediyoruz"

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, kentteki yağış ve fırtınanın, hububat ekim alanlarında verim düşüşüne neden olmayacağını söyledi.

Soyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mayıs'ta, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülen yağış ve fırtınanın Tekirdağ'da da etkili olduğunu ancak tarımı etkileyecek olumsuzluğa yol açmadığını belirtti.

Yağış ve fırtınadan yüzde 15'lik bir tarım alanının etkilendiğini ifade eden Soyak, şöyle konuştu:

"Bölgemizde yaşanan yağış ve fırtına, hububat ekim alanlarında verim düşüşüne sebep olmayacak ancak hasat sırasında dane kayıpları meydana gelebileceğini tahmin ediyoruz. Bazı alanlarda ekinlerde yatmalar yaşandı, bazı alanlarda ise bu duruma rastlanmadı. Bunun nedeni mevsimin ılıman geçmesi. Bu tarihten sonra oluşacak yağış ve fırtına, ekim alanlarını etkileyebilir." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

cevdet soyak Tekirdağ türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

tayfun arda:

Sayın müdürüm basa başı hesapları insanı yanılgıya düşürebilir.Bu hesabı canı yanan daha iyi yapıyor.Tarlalarımızda fırtına ve yağıştan ötürü yatmalar meydana geldi.Sigorta eksperleri kesinlikle bu yatmaların fırtına ve yağıştan ötürü olduğunu kabul etmeyip,hastalık diyorlar.Yazık bu milletin malına.İfadeler hep yanlış meralarda sağlam ekili alan kalmadı.Çöken buğdaylara ne dersiniz .Çiftçilerimiz buğdayları bozup ayçiçeği ekmeye çalışıyor.Siz hangi verimden bahiz ediyorsunuz.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title