Haberler

Sığacık Yeni Balık Mezatı Açıldı

Abone Ol

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve yaklaşık bir yıl süren, "Balıkçılık."

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve yaklaşık bir yıl süren, "Balıkçılık: İtalya ve Türkiye arasında sürdürülebilir ağlar kurma" projesi kapanış kokteyli, proje kapsamında yapılan Yeni Balık Mezatı açılışı ve uluslararası panellerle tamamlandı.

Seferihisar bölgesinde balıkçılıkta üretim ve pazarlama standartlarını, Avrupalı meslektaşlarıyla ortaklıklarını güçlendirmek, bilgi, aktarımını sağlamak ve iyi uygulamaların paylaşımı yoluyla geliştirmek hedefiyle gerçekleşen projede Türk Balıkçılar İtalya'ya giderek İtalyan balıkçıların tekniklerini ve yöntemlerini incelerken, İtalya'dan gelen eğitimcilerle mutfak eğitimleri gerçekleştirildi. Ayrıca Belediyenin girişimleriyle TEDAŞ tarafından balık mezatının yanında hem sarkan kablolar nedeniyle tehlike içerebilecek hem de kötü görünen elektrik trafosu kaldırıldı.

Projenin kapanış kokteyli, mezat alanı açılışı ve uluslararası paneller gerçekleşti. Proje Yerel Koordinatörü Tolga Dinçer ve Laura Cicinelli tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaymakam Şakir Erden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü İlksen Hilal Yıldır ve Ege üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç, projeyle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi.

Proje Koordinatörü Laura Cicinelli ve

Caterina Desole tarafından, projeye katılan balıkçılara sertifikaları verildi.

AB STANDARTINDA BALIK MEZATI

Ardından Sığacık Balık Mezatı'nın açılışı gerçekleştirildi. Kooperatifin geleneksel olarak balık satışlarını düzenlediği mezat alanı, Avrupa Birliği standartlarında cam sistemiyle kapatıldı ve çatısı yenilendi. Satış sonrası temizlenen alan kapatılarak sürekli hijyenik kalması sağlandı. Satış yapılan tezgahta granit kullanılacak ve bütün mezat alanında seramik ve cam mozaik kullanıldı.

Belediyenin kazandırdığı yeni satış alanıyla mezat sonrası da balık satışı standartlara uygun olarak devam edilebilecek. Bu dükkan içerisinde balık temizleme ünitesi bulunuyor. Cam vitrinli balık dolabı da bu alanda kullanılacak. Kooperatife ait dükkanın içerisi proje kapsamında tamamıyla fayans kaplandı. Yenilenen bu bölümde uzun süreli muhafaza sağlayacak büyük bir depo tip buzdolabı ve günlük 200 kg kapasiteli buz makinesiyle standartlara uygun balık satışı için en önemli unsur olan soğuk zincir için gerekli her unsur kooperatife kazandırılmış oldu.

"Sürdürülebilir Balıkçılık", "Sivil Toplum Diyaloğu ve Sürdürülebilir Balıkçılık: En İyi Uygulamalar" ve "Kurumsal Bakış Açıları" konulu üç panelle program tamamlandı.

(ERG-

27.04.2012 11: 34: 16

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Seferihisar İtalya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title