Haberler

Simav Belediyesi'nden Su Sayacları İçin Don Uyarısı

Abone Ol

Kütahya’nın Simav Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü, hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle sayaçların koruma altına alınmasını istedi.

Kütahya'nın Simav Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü, hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle sayaçların koruma altına alınmasını istedi.

İşletme Müdür Vekili Yüksel Baki, aralık ayında havaların aniden soğuması ve ısının geceleri eksi 5-6 dereceye kadar düşmesiyle birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı abonelerin önlem almasının önemine dikkati çekerek, "Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerekiyor. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması, muhafaza sandığı içerisine gübre ve benzerleri şeylerin konulmaması gerekiyor. Çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, vatandaşlarımızın işletmemize bilgi vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkanının olmadığı, hurdaya ayrıldığı, bunun da hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olacağını bildiren Baki, vatandaşlardan, bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederek, yardım için 24 saat hizmet sunduklarını belirtti.İha özel haber. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Baki Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title