Haberler

Simav'da Çekirge ile Mücadele Çalışmaları Erken Başladı

Abone Ol

Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen yıl ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı devlet bu yıl mücadeleye erken başladı.geçen yıl ilçeye bağlı Kestel ve Bahtıllı beldelerinde ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere...

Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen yıl ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı devlet bu yıl mücadeleye erken başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan,

geçen yıl ilçeye bağlı Kestel ve Bahtıllı beldelerinde ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı önlem olarak bu yıl aynı yörelerde ilaçlı mücadeleye erken başladıklarını ve zararlının büyümeden ekili alanlara inmesine izin verilmediğini bildirdi.

Çekirgelere karşı henüz küçükken başlatılan ilaçlı mücadelenin etkili olduğuna vurgu yapan Ceylan,

bu yıl Kestel ve Bahtıllı beldelerinde toplam bin dekarlık bir alanda vatandaşlarında yardımı ile devlet olarak ilaçlı mücadele gerçekleştirdiklerini ve çekirgelerin büyümeden ekili alanlara inmesine izin verilmediğini söyledi.Ceylan, 15-20 gün önce ekiplerin ilaçlama yaptıkları Bahtıllı bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra, "Çekirge mücadelesinde devlet sıvı ilacını karşılıyor. Vatandaşlarda çalışmalarımıza destek veriyor" şeklinde konuştu.

Simav'da çekirge mücadelesi için teyakkuzda olduklarını dile getiren Ceylan, "İlçemize bağlı Pulluca köyü ve civarında da çekirge görüldüğü yönünde bir ihbar aldık. Arkadaşlarımız şu anda bölgedeler. Önlem açısından ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Çekirgelerin vatandaşın ekili alanlarına ve mahsullerine zarar vermesine izin vermeyeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahtıllı Kütahya Kestel Yerel Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title