Haberler

Simav'da Konferans

Abone Ol

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dostluk Buketleri Derneği tarafından Belediye Yeni Düğün Salonu'nda düzenlenen "Nübüvvete Olan Ihtiyaç" konulu konferansa katıldı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Dostluk Buketleri Derneği tarafından Belediye Yeni Düğün Salonu'nda düzenlenen "Nübüvvete Olan Ihtiyaç" konulu konferansa katıldı. Kainatın Efendisi Peygamberimizin doğumu ve hayatının konu edildiği konferansı Sakarya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül verdi. Yaklaşık 2 saat süren konferansa Simavlılar yoğun ilgi gösterdi.

Simavlıların nefes bile almadan izmediği konferansta Prof. Dr. Muhittin Akgül, Hz. Muhammed'in (SAV) herkesin peygamberi olduğunu ve bazı batılı araştırmacıların bile O'nun bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini kabul ettiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Muhittin Akgül şunları söyledi: "Peygamberimiz'in sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil, okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Karanlık, kavganın olduğu şu günlerde, küçük meselelerin büyütüldüğü şu günlerde, nifak şebekelerinin Müslümanların arasına girip de onların renginden görünmek suretiyle farklı farklı şeylerle kaynaştırdığı şu günlerde Rabbim yeniden gözlerimizi açsın, zihinlerimize berraklık versin, içimizi ve dışımızı bir yapmak suretiyle Sadık Peygamber, Doğru Peygamber, Kutlu Doğum Peygamberi arkasında, Peygamber yolunun yolcuları olarak bizleri birleştirsin, bir ve beraber yapsın. Birliğimizi yeniden muhafaza etsin."dedi.

Konferansın sonunda Belediye Başkanı Kasım Karahan, Prof. Dr. Akgül'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Kasım Karahan Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title