Haberler

Sincik'te Mehteran ve Semazen Gösterileri

Abone Ol

Adıyaman'ın Sincik İlçesinde, Merkezi İstanbul'da bulunan Sincik Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası organizasyonu büyük ilgi gördü.

Adıyaman'ın Sincik İlçesinde, Merkezi İstanbul'da bulunan Sincik Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası organizasyonu büyük ilgi gördü.

Topkapı Sarayı Mehteran takımının sahne almasıyla başlayan program, Sincik Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Çiçek'in okuduğu Kuran-i Kerim tilaveti ile devam edildi. Açış konuşmasını

yapan Sincik Gönüllüleri Derneği Başkanı Cemil Keskin, "Allah'u Teala Peygamber-i zişanımızı tüm alemlere rahmet olarak gönderdi. O kaf dağının ardından yaşayan bir masal kahramanı değil, aksine içimizden biriydi. Geçinmek için dağlardan koyun güden kimsesiz bir çoban, dürüstlükten başka sermayesi olmayan genç bir tüccardı. Elbisesini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, hamur yoğurur, ayakkabılarını tamir ederdi. Bir yolculukta yakacak odun toplayan dostlarından geri kalmamış ben bir topluluk içinde ayrıcaklı bir durumda bulunmaktan hoşlanmam demişti. Hastayı ziyaret edin, açı duyurun, esiri kurtarın diye seslenmişti bütün zamanlara. Aç bir devenin sahibine konuşmayan bir hayvana bakarken Allah'tan kork diye gürlemiş, susuz köpeğe su içiren bir günahkarın cennete girdiğini haber vermişti bütün insanlığa. İslam'ı anlatırken kendisine taş atanlara, savaşta dişlerini kıranlara, yoluna diken serip işkence edenlere dua eden, onların bağışlanması için geceleri gözyaşı dökerdi. O hanımı Hatice'nin ardından göz yaşı döken ve ölünceye kadar onu hayırla yad eden vefalı bir eş, çocukları kucağında ölen acılı bir baba, namazında omuzlarına çıkan torunlarını rahatsız etmemek için secdesini uzatan nur yüzlü bir dededir" dedi.

Daha sonra konuşan Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, "Konuşmamın başından sizleri özellikle tebrik etmek istiyorum. İlçemizin adını, kültürünü dışarıda duyurulması için büyük bir emek sarf etiklerine inancım tamdır. Umarım ki bu tür etkinlikler başlangıç olur ve artarak devam eder"dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, "Sinciğimize 2 yıllık meslek yüksek okulumuzu kazandıracağız. Akabinde yurtlar olacak, başkaca hizmetler olacak. El birliği Sinciğimizi ayağa kaldıracağız inşallah. Ben bu genç Sincik'li arkadaşlarımdan gurur duydum gerçekten bir, birinden güzel arkadaşlarımız, İstanbul'dan geldiler ve hepimizi yüreğimizden yakalayıp coşturdular" dedi.

Sincik Gönüllüleri Derneği Başkanı Cemil Keskin'in teşekkür konuşmasının ardından, Sakal-ı Şerif katılımcıların ziyaretine açıldı.

Programa AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Sincik Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Talha Gönüllü ve Sincik halkı katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çiçek İstanbul Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title