Haberler

Şırnak'ta Bulunan Yaralı Kızıl Şahin Tedavi İçin Gaziantep'e Gönderilecek

Abone Ol

Şırnak'ta bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen kızıl şahin, tedavi amacıyla Gaziantep'e gönderilecek.

Şırnak'ta bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen kızıl şahin, tedavi amacıyla Gaziantep'e gönderilecek.

Orman ve Su İşleri Şırnak İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yaptığı açıklamada, kendilerine teslim edilen kuşu tedavi edilmek üzere Gaziantep'teki hayvanat bahçesine göndereceklerini söyledi.

Kızıl şahin türündeki bu kuşun bölgedeki önemli doğa zenginliklerinden biri olduğunu ve avcıların bu kuşu vurmamaları gerektiğini vurgulayan Kalay, şunları kaydetti:

"Bir vatandaşımız tarafından dün bize teslim edilen bu kuşumuzun sağ ayağının kangren olduğunu gördük. Tedavi amacıyla kuşu Gaziantep'teki hayvanat bahçesine göndereceğiz. Tedavi edildikten sonra da eğer uçabilecek duruma ve doğada kendi yaşamını idame edebilecek bir duruma gelirse doğaya salmayı düşünüyoruz. Kızıl şahin, bölgemizde var fakat avlanması yasak olan bir kuş türü. Doğal zenginliklerimiz arasında yer alan bu kuş türünü avcılarımızın vurmamalarını istiyoruz. Avcılarımız ve vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz."

Kızıl şahini bulan Sabri Uğur ise annesinin evinin damında bulduğu kuşu tedavi edilmesi için görevlilere getirdiğini anlattı. İnsani görevini yerine getirdiğini belirten Uğur, "Hayvanı görünce ayağının sakat olduğunu gördüm. Ayağının kırık olduğu düşüncesiyle hayvanı Orman Müdürlüğüne getirdim ve buradaki arkadaşlara teslim ettim" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Uğur Gaziantep Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title