Haberler

Şırnak'ta Kızıl Şahin Yaralı Olarak Bulundu

Abone Ol

Şırnak'ta, ender görülen kızıl şahin yaralı olarak bulundu.

Şırnak'ta, ender görülen kızıl şahin yaralı olarak bulundu.

Şırnak'ta ayağından yaralı olarak bulunan kızıl şahin, Orman ve Su işleri İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kızıl şahini bulan Sabri Uğur, annesini ziyareti sırasında evin önünde şahini gördüğünü söyledi. Kuşu görünce ayağının sakat olduğunu gördüğünü kaydeden Uğur, yaralı şahini Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim ettiğini ifade etti. Orman ve Su İşleri Şırnak İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, "Vatandaşımız tarafından bize teslim edilen bu kızıl şahin türündeki bu kuşumuzu ayağının sağ ayağının kan zen olduğunu gördük biz. Bu şekilde tedavi amacıyla Gaziantep ilimizdeki hayvanat bahçesine göndermeyi düşünüyoruz. Tedavi edildikten sonrada eğer uçabilecek durumda ise kendini doğada yaşamını idare edebilecekse doğaya salmayı düşünüyoruz" dedi.

Kuşun kızıl şahin türünde olduğunu aktaran Kalay, "Bölgemizde var. Fakat yeni avlanması yasak olan türden biri. Doğal zenginliklerimizden doğal türlerimizden. Bunların avcılarımızın vurmamasını istiyoruz. Avcılarımızla beraber vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Uğur Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title