Haberler

Sivas ve Ankarada'da Bürokratlar Sivas İçin Tek Yürek Oldu

Abone Ol

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Öncülüğünde Ankara'da Yemekli Bir Toplantıda Bir Araya Gelen Sivas Milletvekilleri Sivas'ın Önemli Sıkıntılarını Masaya Yatırdı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde Ankara'da yemekli bir toplantıda bir araya gelen Sivas Milletvekilleri Sivas'ın önemli sıkıntılarını masaya yatırdı.

Ankara'da düzenlenen toplantıya Abdüllatif Şener, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç ve Hamza Yerlikaya ile CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir katıldı. Toplantının ev sahibi olarak da STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Musa Emmioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cenan Coşman ve Adnan Sümbüloğlu katıldı. Toplantıya ayrıca ASİDEF Başkanı Doğan Ürgüp ve Sivas Hizmet Vakfı üyeleri de eşlik etti.

Dikimevinin kapatılmaması için girişimlerde bulunan STSO, Ankara'da iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle bir toplantı yaptı. Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de katıldığı toplantıda dikimevi ile ilgili bir raporun hazırlanmasının ardından Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanıyla görüşülmesi kararına varıldı. Dikimevinin kapanmasının yerine İstanbul'daki Dikimevi'nin Sivas'a taşınması için çalışmalar başlatma kararı verildi.

2008 HEDEFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

STSO Meclis ve Danışma Kurulu tarafından belirlenen ve sivil toplum örgütü başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda "2008 yılı ve sonrası için yeni bir Sivas" hedefleri milletvekillerine rapor halinde sunuldu. 20 maddeden oluşan rapor üzerine karşılıklı görüş alış verişi yapıldı. Raporun ilk maddesini ve Sivas'ın gündemini belirleyen Dikimevi konusunda yol haritası çizildi. STSO Başkanı Yıldırım, tüm Sivaslıların özlediği ve görmek istediği tabloyu Ankara'da gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyledi. Yıldırım, "Sizin her zaman bir arada ve ortak hareket ettiğinizi biliyorum. Tüm Sivas halkı gördü ki, Sivas konusu olduğunda iktidarıyla muhalefetiyle herkes bir noktaya toplanabiliyor" dedi.

Başkan Yıldırım, Dikimevinin taşınmamasını doğru bir karar olmadığını belirterek, "Milli Savunma Bakanımızın elindeki raporun doğru olduğunu tespit ettik. Ancak geçmiş yıllara ait bir rapor var. Verilen rapora göre baktığımızda verimsiz bir işletme gibi görünüyor. Verimsiz işletmenin de taşınmasının ve tasfiye edilmesinin haklı yönü var. Bizler bugünkü durumuyla yeniden dikimevinin verimli çalışıp çalışmadığının incelemesini istiyoruz. Böyle bir araştırma taşınmanın söz konusu olamayacağını ortaya çıkacaktır. Bu nedenle bugünkü durumuyla dikimevinin bir daha incelenmesi ve gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bugünkü durumda bilançoya baktığımızda zararın aksine 3 trilyon kar ettiği görülecektir. Dikimevlerinin Sivas'ta birleşmesinin ekonomik ve sosyal açıdan daha uygun olacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dikimevinin geliştirilerek varlığını sürdürmesi için çaba harcayacaklarını söyledi. Şener, "Bir arada olduğumuz ve konuyu birlikte değerlendirdiğimiz zaman birlikte aynı duyarlılık içerisinde hareket ettiğimiz sürece başarılı olacağız. Sivas'ın gündemi sadece Sivas'taki vatandaşlarımızı değil, hepimizi ilgilendiriyor. Başta sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere, siyasilerimizi, siyaset yapmış veya yapmamış herkesi ilgilendiriyor. Ama bazı konuların çözümü için belirli düzeyde bir araya gelmek, onları paylaşmak ve çözüm imkânlarını araştırmak bizim görevimiz. STSO'nun hazırladığı "2008 yılı sonrası için yeni bir Sivas" hedefine yönelik 20 maddelik taslağı gözden geçirdik. Burada yeni madde önerileri de oldu. Bu önerileri de dikkate alarak bu rapor olgunlaştırılacak. Önümüzdeki dönem için Sivas ve Sivaslılar adına neler yapmamız gerektiğini bilerek ve yol haritamızı görerek önümüze bakacağız. Hedefi olmayan hiçbir işin netice alamayacağını biliyoruz. Planlama yapmak, hedefler belirlemek ve o hedeflere ulaşabilmek için belirli çalışma stratejileri geliştirmek sonuç alabilmekte son derece önemidir. Toplantı da ağırlıklı olarak Sivas Dikimevi'ni görüştük. Sivas dikimevinin kapatılmasına yönelik olarak ortaya çıkan gelişmeler değerlendirilmiştir. Ancak çalışmalar 2008 Mayıs ayında devreye girecek. Bu kararın değiştirilebilmesi için yapabileceğimiz ve yapmamızı gereken konular olduğunu düşündük. Bu çerçevede dikimevi ile ilgili tekrar bir teknik raporun hazırlayacağız'' şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU: "SiVAS'A HİZMET, SİYASETLER ÜSTÜ OLACAK"

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas için yapılacak çalışmaların siyasetler üstü, parti menfaatlerinin ötesinde olduğunu dile getirdi. Sivas'ın kalkınmasına yönelik yapılacak faaliyetlerin hepsine birlikte katılacaklarını ifade ederek, "Bu toplantı çok yararlı ve zamanlama itibariyle çok isabetli oldu. Dikimevinin çözümü açısından bir çalışma programı yapma imkânımız oldu. Bu toplantımızda Sivas için birlikte ne yapabiliriz? Sivas'ın sıkıntılarını hep beraber nasıl kucaklayabiliriz? Bunları görüştük. Yararlı ve ilerisi için faydalı olacak kararlar aldık. Bu kararları hep beraber uygulamaya koyduğumuzda faydalı ve hayırlı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Dikimevinin Sivas'ta kalması ve hatta İstanbul'daki dikimevinin Sivas'a getirilebilmesi için yapılacak şeylerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde de çalışmalar yapılacak'' diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Sivas'ta yaşanan heyecanın devam etmesini istedi. Uzun, "Sivas'ın ruhunu kaybetmemesini istiyorum. Bu amaçla bu toplantıda yeni bir heyecan verecektir. Sivas için çalışmaya devam'' ifadelerini kullandı.

AK Parti milletvekillerinden Hamza Yerlikaya, birlikten doğacak gücün Sivas'ın gelişmesi noktasında önemli olduğunu da kaydetti.

Yemeğe katılan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas'a hep birlikte sahip çıkıldığında sahipsiz kalmayacağını kaydederek, "Bu toplantıya gelmeden önce Dikimevinin Sivas'ta kalması yönündeki umudum çok daha azdı. Birlikteliğimizle umudum daha da arttı. Sivas'a hep birlikte sahip çıktığımız sürece, Sivas'taki mevcut yatırımların başka illere kaydırılması olmayacaktır. Sivas'a yeni yatırımların yapılması konusunda bir güç birliği oluşturacağız" dedi.

Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivaslılar olarak Sivas için çalışmaktan büyük mutluluk duyduğun söyledi.

(İG-SE-Y)

03.12.2007 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title