Haberler

Sızır Lisesi Tübitak Bölge Birincisi

Abone Ol

Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, TÜBİTAK Kayseri Bölge Sergisi Temel Fizik Alanında birinci olan Sızır Lisesi'ne ziyarette bulundu.

Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, TÜBİTAK Kayseri Bölge Sergisi Temel Fizik Alanında birinci olan Sızır Lisesi'ne ziyarette bulundu.

Sivas'ın Gemerek İlçesine bağlı Sızır kasabasında bulunan Sızır Lisesi, katıldığı TÜBİTAK seçmelerinde 'Mpemba, sıcak suyun soğuk sudan daha önce donması' projesiyle TÜBİTAK Kayseri Bölge Sergisi Temel Fizik alanında birinci oldu. Sergiye, Kayseri bölgesini oluşturan Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'tan öğrencilerin hazırladığı 100 proje katıldı. 100 projeden Temel Fizik Alanında Sızır Lisesi bölge elemelerini geçerek Türkiye elemelerine kaldı. Okul Müdürü Ahmet Turan Ulutaş ve Danışman Öğretmen Bilge Bingöl'e başarı belgelerini veren İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, proje sahibi öğrencilerden 9. sınıf öğrencisi Sümeyye Sarıdağ ve 10. sınıf öğrencisi Latife Yıldırım'a teşekkür edip başarılarının devamını diledi.

Sızır Lisesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette, Kaymakam Tezcan, Okul Müdürü Ahmet Turan Ulutaş ve Danışman Öğretmen Bilge Bingöl'e saat hediye ederken, öğrencileri de tam altın ile ödüllendirdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gemerek Kayseri Tübitak Yerel Sızır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title