Haberler

Sokak İftarına 2 Bin 500 Kişi Katıldı

Abone Ol

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şahmelik Mahallesi'nde 130 kadının hazırladığı iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şahmelik Mahallesi'nde 130 kadının hazırladığı iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Develi ilçesine özgü Gacer bitkisinin öğütütülmesiyle elde edilen un ile 130 kadın tarafından üç gün boyunca mantı yapıldı. Mantının yanında kadınlar tarafından Gacer pilavı, Gacer dolması, Gacer çöreği ve Gacer ekmeğinin hazırlandığı iftar yemeğini Şahmelik Tanıtım Derneği Başkanı Abdurrahman Özkan, Bayram Karaman, Tayif Çekim ve Racep Çiftçi yaptı.

Organizasyon heyetinden Recep Çiftçi, "Mahalle halkı imece usulüyle bu iftara hazırlandı. Kimi tereyağ, kimi Gacer getirdi. Yapılan çalışmalarla yaklaşık 230 sofra koruldu. Kesilen büyükbaşların eti ile 5 adet kazanda yemek pişirildi. 36 tepsi baklava hazırlandı ve iki çuval pirinç ile 20 kilo tereyağ ile Gacer mantısı yapıldı. Bu iftar için çok çalışan kadınlarımıza ve bize destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İftara Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Temur, Eski Belediye Başkanlarından Recep Özkan, civar köy muhtarları, Şahmelik mahallesi dışında yaşayan ve bu organizasyon için gelen mahalleliler ile mahallede ikamet eden vatandaşlar da katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Özkan Karaman Kayseri Develi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title