Haberler

"Sokaklar Çıkmaz Sokak Olmasın" Projesi

Abone Ol

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen, "Sokaklar Çıkmaz Sokak Olmasın"  projesinin çalışmaları sürüyor.

Muş'ta Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen, "Sokaklar Çıkmaz Sokak Olmasın"  projesinin çalışmaları sürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu yaptığı yazılı açıklamada, ilk aşamada sokakta çalıştığını tespit ettikleri 40 çocuğu, adreslerinde ziyaret ettiklerini bildirdi.

Ailelerle yapılan görüşme sonucu, 40 çocuğun merkeze bağlı Yeşilyurt Çocuk ve Gençlik Merkezine geçici kayıtlarının yapıldığını belirten Karasu, şunları kaydetti:

"Sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olduğu tespit edilen ailelerimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla nakdi yardım yapıldı. Projede yer alan çocuklara basketbol, masa tenisi, futbol ve bağlama kursu verildi. Çocuklar ile Bitlis Erkek Yetiştirme Yurdu arasında düzenlenen futbol müsabakasıyla, kardeşlik ve paylaşım duygularının artırılmasına çalışıldı. Motivasyon için çocuklara çeşitli ödüller verildi. Kurslara katılan çocukların yemekleri ise proje kapsamında karşılandı."

Çocukların psiko-sosyal gelişimlerini destekleyici nitelikte sinema, piknik gibi etkinlikleri de düzenlediklerini bildiren Karasu, çocuklar için il dışına gezilerin de düzenlendiğini belirtti.

Projenin 12 aydır başarılı şekilde devam ettiğini açıklayan Karasu, "Ailelerle koordineli çalışılmış ve çocukların okul takipleri öğretmenlerce yapılarak okula devamlılıkları sağlanmıştır" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Hamdullah Karasu Yeşilyurt Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title