Haberler

Soma'da Gaziler Günü Kutlandı

Güncelleme:
Abone Ol

19 Eylül Gaziler Günü, Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Cengiz Topel Meydanı'nda yapılan törene; Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, İlçe Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Garnizon Komutanı Kd. Yzb. İbrahim Kılınç, Türkiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Soma Şubesi Başkanı Nazım Öz, gaziler, şehit aileleri, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nazım Öz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesinde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordunun muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi gazi unvanını tevcih ettiğini belirterek, "19 Eylül İnönü'de Sakarya ve Dumlupınar'da cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Dünya Barışı ve insanlık uğrunda Kore'de savaşan, Türk'ün gücünü dünyaya bire kez daha ilan eden Kore gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve Ada'da Enosıs hayallerini Akdeniz'in karanlık sularına gömen Kıbrıs Gazileri'nin şeref günüdür. 19 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi üniter yapısı toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca savaşan mücadele eden, asker ve polis tüm malul gazilerimizin şeref günüdür. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda 'Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür. Gaziler Günü bu aziz vatana canını adayan kahramanlarımızın günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun." dedi.

Konuşmanın ardından Gazi Mehmet Çeliker'in okuduğu 'Gazi' adlı şiir ile program, protokolün Muharip Gaziler Derneği ziyareti ile son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Eylül Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title