Haberler

Soma'da Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Kampanyası'nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Kampanyası'nın tanıtımı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Soma Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Soma İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Orhan, Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Soma Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Cafer Öcal, Soma Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nazım Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda yapılan sunumla katılımcılara 2012'nin aralık ayında başlatılan kampanya hakkında bilgiler verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı lokomotifliğinde yürütülen kampanya da çocuk, yaşlı, kadın ve engellilere ulaşmak ve destek olmak kampanyanın amaçları arasında ilk sırada yer alıyor. Kampanya kapsamında oluşan gönül elçileri ile yardıma muhtaç her vatandaşa maddi ve manevi destek verilecek.

Toplantıda kampanyanın tanıtımı ve kampanya kapsamında yapılacakların ele alındığını belirten Kaymakam Bahattin Atçı, "İlk hedefimiz gönül elçilerinin sayısını arttırmak. İlçemizde de çalışmalarımıza başlayacağız. Daha sonra çeşitli sosyal aktivitelerle projemizi geliştireceğiz. Projede hedef kitlemiz çocuklar, kadınlar, şehit aileleri, engeliler, engelli yakınları, yaşlılardır. Bu kişilere yönelik çalışmalar yaparak farkındalık oluşturacağız. Yardıma ihtiyaç duyan kişilere gönül elçileriyle yardım eli uzatmayı hedefliyoruz." dedi. Kaymakam Atçı, Soma'da mutlaka gönül elçileri koruyucu aile olabilecek ailelerin varlığına inandığını belirterek, bu çocukları sıcak aile ortamına kavuşturabilecek herkesi gönül elçisi koruyucu aile olmaya davet etti.

GÖNÜL ELÇİSİ KİMDİR?

Özgür irade ve dayanışma ruhu içersinde herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyimi beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı grupların önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve diğer(kent yoksulları, topraksızlar gibi) nüfus kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalarına katkı sağlayan kişidir.

KİMLER GÖNÜL ELÇİSİ OLABİLİR?

İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes Gönül Elçisi olabilir. Emekliler özellikle sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında hizmet vermiş olan, öğretmen doktor, hemşire, sosyal çalışmacı, sosyolog, psikolog vb.

Yarı zamanlı çalışan yetişkinler, ev hanımları, toplumdaki doğal liderler, gençler, yaşama ve insana dair bilgi edinmek isteyenler, sosyal hizmet alanında bir meslek seçmek isteyenler, gönüllülük ruhuna sahip olanlar. Öğrenmenin en kolay yaşlarda olduğu çocuklar, toplum tarafından tanınan kişiler, bilim insanı, oyuncu, yazar, sanatçı vb.

Gönül elçisi olmak için T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleri ile ilçe müdürlükleri ile irtibata geçilebilir. ya da www.gonulelcileri.gov.tr adresinden başvuru yapılabilir. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Bahattin Atçı Emine Erdoğan Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title