Haberler

Soma'da Vergi Tahsilinde Yüzde 85'lik Başarı Elde Edildi

Abone Ol

Her yıl 24 Şubat-02 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Soma’da tören düzenlendi.

Her yıl 24 Şubat-02 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Soma'da tören düzenlendi. Bu yıl 25. Vergi Haftası kapsamında Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Bahattin Atçı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Atmaca, vergi dairesi ve maliye personeli, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından yeni Vergi Dairesi binasında program devam etti.

Vergi Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Soma Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Atmaca, "Bu sene 25.'sini kutladığımız vergi haftasının tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Soma Vergi Dairesi Müdürlüğü tüm personeliyle ilçemiz odalarıyla, kit'lerle ve tüm vergi mükelleflerimizle Soma İlçesini ileri seviyeye taşımakta vergi tahakkuk ve tahsilatında Manisa'da ve Türkiye'de söz sahibi bir ilçe konumuna getirmektedir. 2013 yılı vergi tahakkukunda 344 milyon TL, tahsilatında ise 291 milyon TL ile %85'lik bir başarı elde etmiştir. Nasıl ki bir okul, diğer bir resmi kurum ve benzeri açıldığında, taşıdığımız heyecan ve mutluluğu, vergimizi verirken ve vermemiz gerektiğinde de taşımamız gerektiği tabidir. Vergi bilinci denince, akla, geleceğimiz ve ekonomik bağımsızlığımız gelmesi gerekmektedir. Bu nedenle her vermediğimiz ya da almadığımız bir vergi belgesi, geleceğimizi ve ekonomik bağımsızlığımızı tehlikeye atmaktadır. Toplumumuzda vergi bilincinin daha etkin olarak hissettirilmesi için devletimizin resmi organlarının yanında, diğer kurum ve kuruluşlarının katkıda bulunması elzemdir. Bugün toplum kitlesine sunulan sinema ve televizyon programlarında da vergi bilincinin oluşturulması, mesela, dizi oyuncularının bir restoranda yemek yedikten sonra ücret öderken fiş istemeleri, sanatçılarımız ve diğer önde gelenlerin her fırsatta vergi ile ilgili iyi izlenimleri bırakması gösterilebilir.

Somayı ve Soma Vergi Dairesini bu konuma getiren başta kit'lerimiz olmak üzere tüm mükelleflerimize, resmi kurum ve kuruluşlarımıza, gazete temsilcilerine ve odalarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Tüm çalışanlarımızla Soma Vergi Dairemizin yeni hizmet binasında, değerli soma halkına hizmet vermekten mutluluk duyarız." dedi.

KAYMAKAM ATÇI, "VERGİ KUTSALDIR"

Vergi Haftası nedeniyle personeliyle birlikte Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı'yı makamında ziyaret eden Soma Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Atmaca, Kaymakam Bahattin Atçı'ya çiçek verdi. Kaymakam Atçı, "Vergi kutsaldır. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle ülkemiz kalkınmaktadır. Verilen vergiler de hizmet olarak tekrar vatandaşa dönmektedir." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Altunsoy Bahattin Atçı Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title