Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Abone Ol

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Okumuş: ''Soma'da yaşayanların acılarını hafifletmek, sosyal yaşamdaki sürekliliğine ivme kazandırmak için bir yardım kampanyası başlattık. 'Özümüze ve kuruluşumuza uygun olsun' diye de Soma'daki facia mağdurlarına süt ve sütten elde edilen ürünleri.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Fatih Salih Okumuş, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Soma'da yaşayanların acılarını hafifletmek, sosyal yaşamdaki sürekliliğine ivme kazandırmak için bir yardım kampanyası başlattık. 'Özümüze ve kuruluşumuza uygun olsun' diye de Soma'daki facia mağdurlarına süt ve sütten elde edilen ürünleri dağıtmayı planladık" dedi.

Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl "21 Mayıs Dünya Süt Günü" olarak kutlandığını, bu yıl Soma'daki maden faciası nedeniyle bu kutlamaları iptal ettiklerini söyledi.

Soma'daki facianın Türkiye'nin canını yaktığını belirten Okumuş, şöyle konuştu:

"Soma'daki kayıp acılarının tazeliğini korurken, birliğimize bağlı süt üreticilerimizin bu günü kutlaması düşünülemez. Genel merkezimize, Türkiye genelinde 300 birlik ve bu birliklere bağlı yaklaşık 450 bin süt üreticisi kayıtlı. Merkez birliği olarak, tüm birliklerimizle irtibata geçerek Soma'da yaşayanların acılarını hafifletmek, sosyal yaşamdaki sürekliliğine ivme kazandırmak için bir yardım kampanyası başlattık. 'Özümüze ve kuruluşumuza uygun olsun' diye de Soma'daki facia mağdurlarına süt ve sütten elde edilen ürünleri dağıtmayı planladık. Bunun için her birlik kendi içinde bağışlar toplayacak. Genel merkezimiz de toplanan süt ürünlerinin Soma'da dağıtımını gerçekleştirecek."

Okumuş, Soma'daki faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Salih Okumuş Türkiye Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title