Haberler

"Soma Proje Üreten Bir İlçe Olacak"

Abone Ol

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, göreve gelir gelmez oluşturduğu proje ekibi ile Soma’ya değer katacak projeler üretmeye hazırlanıyor.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, göreve gelir gelmez oluşturduğu proje ekibi ile Soma'ya değer katacak projeler üretmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda oluşturulan proje kurulu Öğretmenevi'nde kurumların katıldığı bir toplantıda bilgilendirme yaptı. Toplantıya Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı'nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy ile kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Soma'nın proje üretmede zayıf kaldığını söyleyen Kaymakam M. Bahattin Atçı, "Bizden çok daha küçük ilçeler bir çok proje hazırlamışlar. Ancak biz hazırladığımız bir kaç proje ile zayıf kalmışız. Daha büyük projeler yapılması gerekiyor. Proje yapılmadığı için AB fonlarını Türkiye kullanamıyor ve bir daha ki yıla aktarılmış. Daha iyi takip eder projeler üretirsek Somamıza güzel bir girdi sağlayabiliriz. Soma'da proje hazırlanamamış bunun eksikliği var. Ajanstan arkadaşlarımızla görüştüm yardımda ve destekte bulunabilecekler. Her alanda proje üreterek ortak hareket etmemiz lazım. Birlikte yapılması gereken ne varsa yapalım. Bu projelere destek olacak arkadaşlar varsa onları da bu toplantılara davet edelim. Hangi sıklıkla toplanacaksanız onları da görüşelim. Bu konuya ciddiyetle önem verelim. Bir işi yaparken öğrenebiliriz. En iyi öğrenmenin yolu bir işi yapmaktır. Projeyi yazmaya başladığımız anda eksiklikler ortaya çıkabilir. Tamamlamak için ne gerekiyorsa sorarak öğreneceğiz. Bu sene projeleri yazmaya çalışacağız. Yazdığımız projelerden bir kaç tanesi kabul edilirse bir daha ki yıla daha çok proje hazırlayabiliriz. Dışarıdan Soma'ya ödenek transfer edebilmemiz çok güzel birşey. Şimdiye kadar yapılmamış ama bundan sonra yapalım. Burada yapılabilecek çok alan var. Bir an evvel bunu yapalım diye bir şey yok. Zamanla öğreneceğiz. Sorunlarımızın farkına varacağız. Bir araya gelerek proje hazırladığınız zaman Soma'nın sorunları ile de yakından ilgilenmiş oluyorsunuz. Dayanışmanız artıyor. Sosyal amaçlı projeler hazırlanabilir. Soma'ya yararlı projeler çıkacağına inanıyorum." dedi.

Proğram, İlçe Proje Kurulu'nda görevli olan Sedat Bağırgan tarafından projeler konusunda açıklamalarda bulunulması ile sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Bahattin Atçı Tahsin Altunsoy Bahattin Atçı Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title