Haberler

Son Yağışlar, Pancar Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü

Abone Ol

Pancar bitkisinin ekiminden hasadına kadar her aşamasını sürekli takip ederek pancar bitkisinin gelişimini etkileyen zararlılarla mücadele ve karşılaşılan sorunlara hızlı bir şekilde çözüm bulmak amacıyla Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker yöneticileri tarafından sürekli geziler düzenleniyor.

Pancar bitkisinin ekiminden hasadına kadar her aşamasını sürekli takip ederek pancar bitkisinin gelişimini etkileyen zararlılarla mücadele ve karşılaşılan sorunlara hızlı bir şekilde çözüm bulmak amacıyla Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker yöneticileri tarafından sürekli geziler düzenleniyor.

Pancar ürününün son yağışlar sonrası nasıl etkilendiğini görmek üzere yerinde inceleme faaliyetleri kapsamında Yeşilhisar İlçesindeki pancar tarlalarını gezen Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker yöneticileri çapalama ve zirai mücadele çalışmalarını incelediler.

Başkan Hüseyin Akay, Pancar tarlalarını gezerken pancarların coştuğunu görünce Aşık Veysel'in şiiri ile Yeşilhisar İlçesinde pancar tarlasında sevincini dile getirdi:

"Tarlam sana üç yüz fidan aşlasam

Tarla coşar fidan coşar el coşar

Gücüm yetse hemen işe başlasam

Kazma coşar kürek coşar bel coşar

Çalışırsan toprak verir cömerttir

Emeksiz istemek dermansız derttir

Çalışmak insana büyük servettir

Kese coşar gönül coşar el coşar."

Pancar üretiminde Türkiye ortalamasının dekar başına 5.5 ton olduğunu belirten Başkan Akay; Yeşilhisar ilçesinde Türkiye ortalamasının üzerinde ürün alındığını belirterek, "Yeşilhisar ortalaması yüksek 7-8 ton civarında. Daha fazla alan çiftçilerimiz de bulunmaktadır. İşte bu çiftçilerimiz hem teknolojiyi iyi kullanıyor hem de zararlılarla mücadelede dikkatli davranıyorlar. Neticesinde de Türkiye ortalaması üzerinde dekar başına fazla ürün alabiliyorlar. Bizler işimizi en iyi şekilde yapıp Allah'a tevekkül edeceğiz" dedi.

PANCAR ÇİFTÇİSİ, BİLGİSAYARLA OTURDUĞU YERDEN TARLASINI SULUYOR

Yeşilhisar tarla gezilerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi İlhan Argun; Yeşilhisar İlçesi ve civarında verimliliğin artırılması, toprakların çoraklaşmasının önlenmesi için bir an önce Zamantı Derivasyon tünelinden Develi Ovasının basınçlı sulama sistemi ile sulanması projesinin uygulamaya konulmasının beklendiğini, Pancar sulama teknolojilerinde her türlü imkanın kullanılmasının hem ürüne hem de maliyetlere yansıdığının en güzel örneklerinin Yeşilhisar ilçesinde uygulanmakta olduğunu belirtilmesi üzerine, çiftçilerden Hacı Kuşcu "Otomasyon sistemi ile evlerimizden tarlamızı suluyoruz. Bilgisayara bakıyoruz ve oturduğumuz yerden tarlamızı suluyoruz" dedi.

Yeşilhisar ilçesi ve köylerindeki pancar tarla gezilerine Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür Yardımcıları, Bölge Müdürleri, Yeşilhisar ve Ağcaşar Sulama Birliği yöneticileri, civar köylerin Muhtarları ve Pancar ekicileri de iştirak ettiler.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz; Yeşilhisar İlçesine bağlı Köylerin de Büyükşehir yasasının uygulanmaya başlanmasıyla mahallesi konumuna geldiğini ve Yeşilhisar İlçesindeki gelişen Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerini de Belediye olarak yakinen takip ettiklerini belirtti.

Yeşilhisar pancar tarlaları gezilerinde Sulama Birliklerinin yöneticileri ve İçmece-Kuşcu-Kayadibi-Yeşilova-Ovaçiftliği-Kovalı muhtarları da köylerindeki pancar ekimi ve diğer ürünlerle ilgili sorunları yanı sıra görüş ve önerilerini paylaştılar. Yeşilhisar İlçesi gezisi Kovalı Köyü Muhtarlığı ziyareti ve Köy kahvesindeki sohbetle sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Yeşilhisar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title