Sorun Çözen Bireyler Yetişiyor
Ekin Koleji’nin pek çok alanda adını yurtdışında duyuran, Türkiye’yi temsil eden öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Ekin Koleji'nin pek çok alanda adını yurtdışında duyuran, Türkiye'yi temsil eden öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi. Amerika merkezli Gelecek Problemleri Çözme Programı'nın (FPSPI) Küresel Problemleri Çözme ve Senaryo Yazımı kategorilerinde 'Gözetlenen Toplum' konusunda çözüm üreten beş öğrenci, 12-15 Haziran'da Iowa State Üniversitesi'nde düzenlenecek olan ulusal konferansa katılmaya hak kazandı. Finale gidecek Ekin Koleji Future Problem Solving (FPS) Takımı öğrencileri, Amerika'da ise uzay konusunda verilecek bir problemi çözecekler.
Ekin Koleji'nde 3 yıldır çalışmaları yürütülen programın geçen yıl Toplumsal Problemleri Çözme kategorisinde yarışan öğrenciler; kermeslerde para biriktirmek, gerekli yazışmaları yapmak, alan araştırmaları gibi çalışmalarla Seyrek Köyü'ndeki parkı olmayan çocuklar için bir oyun parkı yapmış ve toplumsal bir problemi çözme becerileriyle Amerika'daki ulusal konferansta dünya üçüncüsü olmuştu.
Ekin Koleji İngilizce öğretmeni Derya Yılmaz, Fen Bilgisi öğretmeni Şerife Üzmen ile takım koçluğu yaptıkları 7'nci sınıf öğrencileri Civan Çakar, Defne Akkuş, Alara Aykanat ve Burak Berkay Kıymık ve Ezgi Ulunehir'in Amerika'nın birçok eyaletinden ve Avustralya, Kanada, Malezya, Japonya, Portekiz, Güney Afrika gibi ülkelerden 2 bin 200 yarışmacı ve koçlarının katılacağı Haziran ayındaki ulusal konferansta bu kez 'Uzay' konusunda yarışacaklarının bilgisini verdi.
Ekinli öğrencilerin çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirten Derya Yılmaz, amacın sorun çözen bireyler yetiştirmek olduğunu ifade ederek şu bilgileri paylaştı: "FPSPI, dünyaca ünlü profesör Dr. Paul Torrance tarafından geliştirilen yaratıcılık, analitik düşünce ve araştırma becerileri üzerine odaklanan, öğrencilerin 21. Yüzyıl düşünme becerilerinin geliştirilmesini destekleyen bir programdır. Öğrencilerimiz 20 yıl ve daha sonrasında toplumun karşı karşıya kalacağı yerel, bölgesel ve küresel sorunlara altı basamaklı problem çözme sürecini uyguluyor. Böylece öğrencilerin hayal gücü ve düşünce becerilerini kullanarak çözümler üretmesi sağlanıyor. Bu sayede öğrencilerimiz toplumun geleceğine katkı sağlayacak önemli konulardaki sorunları kestirebilme, anlayabilme ve çözebilme vizyon ve becerililerini kazanıyor." - İZMİR