Haberler

Srap Kapsamında 18 Aileye 432 Koyun, 18 Damızlık Koç Dağıtıldı

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Mezitli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamındaki 'Gelir Getirici Projeler'...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Mezitli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamındaki 'Gelir Getirici Projeler' çerçevesinde 18 aileye 432 ivesi koyun ve 18 damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Doğlu Köyü'nde gerçekleştirilen dağıtım törenine, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli SYDV Müdürü Kamuran Zengin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende vatandaşlara hitap eden Kaymakam Kıcıroğlu, "18 aileye 432 baş damızlık dişi ve 18 baş koç dağıtımı yapacağız. Çiftçilerimize başarılar diliyorum. Bereketli, bol kazançlı, kazasız, belasız günler diliyorum. Aldıkları bu koyunların hayırlarını görmesini, kimseye muhtaç olmadan mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bu proje için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden 650 bin TL ödenek talep edildiğini dile getiren Kıcıroğlu, "Projeden 8 kişi kendi isteğiyle ayrıldığından dolayı 'Koyunculuk' Projesi için Genel Müdürlük 440 bin 640 TL gönderdi. Her bir aileye 25 bin TL düşüyor. Projeden yararlanan aileler, kredilerini ilk iki yıl ödemesiz 8 yıl içinde faizsiz olarak Mezitli SYDV'ye geri ödeyecek" dedi.

Kıcıroğlu'nun konuşmasının ardından 18 aileye koyun ve koçları dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Kaymakamlığı Kamil Kıcıroğlu Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title