Haberler

STK'lardan Mısır'daki Darbeye Tepki

Güncelleme:
Abone Ol

Sivas'ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki gösterdi.

Sivas'ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki gösterdi.

Sivas kent meydanında düzenlenen basın açıklamasında Mısır'da Muhammed Nursi'ye yapılan askeri darbeye tepki gösterildi. İlk olarak basın açıklaması yapan ÖZGÜR-DER Sivas İl Temsilciliği adına konuşan Dernek Sözcüsü Süleyman Ceran " Bugün Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da dalga dalga yayılan intifadanın önce Suriye'de önü alınmakta sonrasında da karşı devrimlerle yükselen özgürlük talepleri ezilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'de, Brezilya'da, Mısır'da yaşanan Tunus'ta da hazırlanan yalnızca budur. Küresel ekonomik aktörler Karun olup bekleşirken Hamanlık rolüne Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi yerleşiyor. Bazıları Sisi'yi firavun olarak gösteriyor ama onun çapı bu göreve yetmez. Firavun'a ve yoldaşı Haman'a yağcılık yapan modern Samiri El Zeher Şeyhi Ahmed El-Tayyip durumdan vazife çıkarmayı ihmal etmiyor. Kıpti Papa Tavadros'un kutsadığı, Muhammed El-Baradey'in koltuklarının altına girdiği bir kareye Selefi Nur Partisi'nin dahil olması sürece tuz ve biber katıyor "ifadelerini kullandı.

Darbe ile ilgili bir basın açıklaması yapan Memur Sendikaları Konfederasyonu Sivas İl Temsilciliği (MEMUR-SEN) adına konuşan Sivas Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı ise; "Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapması kabul edilemez. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyoruz ve lanetliyoruz. Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesi hedef almış apaçık bir zorbalıktır. Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bur darbe; Mısır ve sivil yönetimin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür" dedi.

Sloganlar atan grup, Cumhurbaşkanı Muhammed Nursi'ye destek verdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title