Haberler

Suçtan Uzaklaşıp Sanata Yakınlaştılar

Abone Ol

Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından suça sürüklenme riski bulunan gençlere yönelik uygulanan çini işleme kursuyla suçtan uzaklaşan katılımcılar sanata yakınlaşıyorlar.

Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından suça sürüklenme riski bulunan gençlere yönelik uygulanan çini işleme kursuyla suçtan uzaklaşan katılımcılar sanata yakınlaşıyorlar.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin uyguladığı Kılavuz Kaptan Projesi kapsamında Hatuniye Mahallesi'nde bulunan Türk Süsleme Sanatları Merkezi'nde 25 gencin katıldığı çini işleme eğitimi çalışmalarını inceleyen Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, projenin gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve topluma faydalı olmaları adına önemli olduğunu söyledi.

Amasya Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Meryem Yerdelen ve proje sorumlusu polislerin de gençlerle birlikte zaman zaman çini işlediklerini öğrenen Vali Çomaktekin, "Kardeşlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara bir meziyet kazandırma, yeteneklerini geliştirme adına hazırlanmış olan bir projedir. Yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Katılımcıların Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli projeden arda kalan zamanlarda çeşitli sosyal aktivitelere katıldıklarını anlatan Çomaktekin, "Gençleri her açıdan iyi bir insan olarak geleceğe hazırlama adına yürütülen projenin oldukça da başarılı sonuçlarını görüyorum" diye konuştu.

Boş kaldıklarında etrafa zarar vermek istemediğini söyleyen bir gencin iş isteğini dinleyen Çomaktekin, istihdam edilebilmeleri için de imkanları değerlendirmeye çalışacaklarını kaydetti.

İncelemelere Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile Çocuk Şubesi Müdürü Hakan Uzun da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title