Haberler

Suluova'da El Sanatları Satış Standı Açıldı

Abone Ol

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yöresel ve geleneksel el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağı standın açılışını yaptı.

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yöresel ve geleneksel el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağı standın açılışını yaptı.

Sarıfakıoğulları, Suluova Kadın Girişimciler Derneği bünyesinde faaliyet gösterecek Kadın İstihdamının Geliştirilmesi ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında oluşturdukları satış standında, Suluova'ya özgü geleneksek el sanatları ürünlerinin satışının yapılacağını belirtti.

"İlçemize ait olan her şey bizim için kıymetli ve sahiplenilmesi gereken çalışmalardır" diyen Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:

"Bizim olan ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması, kadınlarımızın göz nuru el işi çalışmalarının ekonomiye kazandırılması ve bayanlarımızın aile ekonomilerine katkıda bulunmaları açısından bu ürün teşhir ve satış standı gerçekten çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Stantta satışı sapılan ürünlerin tamamı el işi ürünlerden oluştuğu için vergiden muaf olacak. Buradaki ürünler el işi ürünleri olacağı için ilçe esnafımızın ticari hayatını da etkilemeyecektir. Ayrıca buradan yapılacak ürünler Suluova'mızın tanıtımında da önemli bir görev üstlenecektir. Hazırlanmasında emeği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim."

Suluova Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Canan Oral ise stantta yöreye ait iğne oyası, mekik ve el nakışı gibi geleneksel el sanatları ürünlerinin yer alacağını belirterek, "Buradaki ürünler tamamen el işi ürünler olup sanayi ürünleri değildir. Ev hanımlarımızın ürettiği ürünlerdir. Tüm Suluovalı halkımızın desteğine ihtiyacımız var, tüm bölge halkımızın buraya sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Suluova Şeker Cami yanında kurulan standın açılışına, Sarıfakıoğulları'nın eşi Dr. Serpil Sarıfakıoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, Eski Çeltek Linyit İşletmesi Müdürü Rıza Arabacı, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Suluova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title