Haberler

Suriyeliler Mezitli'ye Yerleşti

Güncelleme:
Abone Ol

Mezitli Kaymakamı, Mersin'e gelen yabancı insanların genelde yaşamak için Mezitli'yi tercih ettiğini söyledi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, ülkesinde veya yaşadığı şehirde çıkan bir takım olaylardan dolayı Mersin'e gelen yabancı insanların genelde yaşamak için Mezitli'yi tercih ettiğini ifade ederek, " Suriye'deki iç karışıklıklardan dolayı Mersin'e gelen Suriyelilerin büyük bir kısmı ilçemize yerleşti" dedi.

Kaymakam Kıcıroğlu, Suriye'deki karışıklıklardan dolayı Mersin'e gelen Suriyeli vatandaşların tercih ettiği ilçelerin başında Mezitli'nin geldiğini söyledi. Gelenlerin kayıtlarının olmadığından dolayı tam olarak Suriyeli vatandaşların sayısını bilmediklerini dile getiren Kıcıroğlu, "Ama özellikle Mezitli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz Suriyeli vatandaşlar için Türkçe öğrenme kursları açtı. Bu kurslarımıza şu anda 150 civarında Suriyeli vatandaşın katılımı var. Bunların bir kısmı Türkiye'den geçici kimlik numarası aldığı için Türkçe öğrenme kurslarına resmi olarak kayıtlı. Bir kısmının ise geçici kimlik numarası olmadığından dolayı resmi kayıtlarını yapamadık" diye konuştu.

Geçen yıl meydana gelen Van depreminin ardından da Mersin'e gelen depremzede vatandaşların yaşamak için en çok tercih ettiği ilçelerin başında Mezitli'nin geldiğini vurgulayan Kıcıroğlu, "Geçen yıl Van depreminden dolayı depremzede vatandaşlarımız fazla sayıda Mezitli'ye gelmişti. Demek ki Mezitli bu anlamda bir cazibe merkezi. Mezitli, yurt dışı veya yurt içinde dara düşen insanların gelip yerleşmeyi tercih ettikleri yerlerin başında gelmektedir" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Kıcıroğlu Mezitli Mersin Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title