Haberler

Suşehri'nde 10 Tane Prefabrik Ev Yapıldı

Abone Ol

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerinde ihtiyaç sahibi 10 aileye yaklaşan kış ayı öncesi prefabrik konutların yapım aşamalarının tamamlanmasına az bir süresi...

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerinde ihtiyaç sahibi 10 aileye yaklaşan kış ayı öncesi prefabrik konutların yapım aşamalarının tamamlanmasına az bir süresi kaldığı bildirildi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, evlerin 10 gün içerisinde tamamlanıp hak sahiplerine verileceğini söyleyerek, "Kaymakamlığımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'nden istenilen ödenek doğrultusunda ilçe merkezi ve köylerimizde dul, yetim, yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan 3294 sayılı kanunun 2. maddesine uygun ihtiyaç sahibi muhtaç 10 vatandaşımıza 4 tanesi 35 metrekare, 6 tanesi ise 50 metrekare olmak üzere prefabrik evlerin yapımı son hızla devam etmektedir. Bu kapsamda yaklaşan kış ayı öncesi evler 10 gün içerisinde tamamlanıp hak sahiplerine verilecektir. Dış kapısı çelik, camları pimapen, ıslak zeminler kalebodur ve fayans olmakla birlikte tavan zeminleri laminant parke olan ve her türlü kış şartlarına uygun yapılan prefabrik evler tamamlanarak vatandaşlarımız sıcak yuvalarına kavuşturulacaktır" dedi.

Kaymakam Demiral, kış mevsimi öncesi yapılacak yardımlar hakkında bilgiler vererek, "Yine merkez ve köylerimizde ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmak üzere 750 ton kömür yardımı gelmiştir. Tespit edilen ailelerimizin hanede yaşayan kişi sayısına göre kömür dağıtımları 1 ton, 1,5 ton ve 2 ton şeklinde dağıtılmaktadır. Yine hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemiştir, aç ve açıkta bırakılmamıştır" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demiral Suşehri Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title