Haberler

Suudi Arabistan'a Gideceklere Mers Virüsü Uyarısı

Abone Ol

Bayburt Sağlık Müdürü Özbek: "Suudi Arabistan ziyaretinden sonraki 14 gün içinde ateş ile birlikte alt solunum yolu hastalığı belirtileri olan kişiler, sağlık kuruluşuna başvurmalı ve hekime seyahatine dair bilgi vermelidir"

Bayburt Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, hac ve Umre görevlerini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşları MERS virüsü hakkında uyardı.

Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, MERS virüsünün şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve 2012 Eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıkan bir virüs olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyada 30 Nisan 2014 itibariyle MERS nedeniyle hastalanmış 424 kişi tespit edilmiştir. Hastalık şiddetli seyretmektedir ve hastalanan kişilerden 131'i hayatını kaybetmiştir. Hastaların çoğu Suudi Arabistan'da tespit edilmiştir. Hastalığa karşı korunma tedbirleri almak çok önemli. Kalabalık alanlarda maske kullanılmalı, hayvanlarla temas edilmemeli, çiğ süt ve hayvansal ürünler tüketmemelidir. Çiğ tüketilecek sebze ve meyveler iyice yıkanarak yenmeli, kişisel temizlik kurallarına dikkat edilmelidir. Suudi Arabistan ziyaretinden sonraki 14 gün içinde ateş ile birlikte alt solunum yolu hastalığı belirtileri olan kişiler sağlık kuruluşuna başvurmalı ve hekime seyahatine dair bilgi vermelidir." - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Suudi Arabistan Zülkarni Özbek Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title