Tagid Muhtarların Sorunlarını Dinledi
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) binasında düzenlenen toplantıda dernek yöneticileri Çorlu ilçe merkezinde görev yapan mahalle muhtarları ile belde ve köylerde görev yapan muhtarlarla buluştu.
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) binasında düzenlenen toplantıda dernek yöneticileri Çorlu ilçe merkezinde görev yapan mahalle muhtarları ile belde ve köylerde görev yapan muhtarlarla buluştu. Muhtarların sorunlarını dinleyen dernek yöneticileri sorunlar karşısında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Çorlu'da bulunan sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, sanayiciler ve esnaflarla gerçekleştirdikleri toplantılara bir yenisini daha ekleyen TAGİD bu kez muhtarlarla buluştu. Muhtarlarla daha önce de bir araya gelen ve muhtarlardan mahalle ve köylerindeki sorunların neler olduğuna dair bilgiler alan TAGİD yöneticileri bu sorunları milletvekilleri ve ilçe yöneticilerine ilettiklerini yaşanan sorunların ne şekilde giderilebileceği hususunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydettiler.
Muhtarlarla periyodik olarak bir araya geldiklerini ifade eden TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat, Çorlu Muhtarlar Derneği yöneticileri ile mahalle ve köy muhtarlarına sorunların çözümüne katkı sunulması amacıyla düzenlenen toplantılara katıldıkları için teşekkür ettiğini belirtti. Canbulat: "Bu toplantıların benzerini daha öncede yapmış, muhtarlarımızdan mahallelerindeki, çevrelerindeki önemli gördükleri, toplumun geniş kesimini ilgilendiren ve gündelik hayatı kolaylaştıracak konuları bizlere iletmelerini istemiştik. İletilen konuları bölge milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerde muhtarlarımız ve vatandaşlar adına aktardık. Bazı konularda çözümler üretilmesi için adımlar atıldı. Bazılarında ise gelişmeleri içeren süreci yakından takip ediyoruz. Maddeler halinde ortaya konulan talepleri ilgililerine aktardık" dedi.
Çorlu'ya bir Fen Lisesi yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Canbulat: "İlçemize eş değer olmayan bazı ilçelerde olan Fen Lisesini Çorlu bütün imkanları ile kaldırabilecek durumdadır. Zaten Tekirdağ Fen Lisesine giden öğrencilerin yüzde 60 kadarı Çorlu ve Çerkezköy'den gidiyor. Ayrıca ilçemizin en büyük mahallelerinden olan Sağlık Mahallesinin eğitim ve sağlık yükünü hafifletme açısından Marmaracık Beldesinde okul ve sağlık ocağının yapılarak belde halkının hizmetine sunulması gerekiyor. Öğrenciler Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerine zor şartlarda gitmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca Çorlu şehir merkezinde kalan Kumluca Deresinin bir an evvel ıslah edilmesi gerekiyor. Derenin ıslahı ile mahalleye sağlık ve görüntü yönünden katkı sağlanacaktır.
Emlak konutları çevre yolu bağlantısının en kısa zamanda açılması gerekmektedir. Ayrıca Orion bölgesine gelen bankalar, vergi dairesi ve iş merkezleri bu bölgede trafiğin tıkanmasına sebep olmaktadır. Trafiğin akışını sağlama adına kavşakların yeniden yapılması gerekmektedir. Bölgenin ve Çorlu'nun cazibesini arttırmak için bir kongre merkezinin yapılması faydalı olacaktır. Lojistik köy çalışmalarının en kısa zamanda başlaması gerekmektedir. Havaalanının daha fazla aktifleştirilerek diğer büyükşehirlere iç hat seferlerinin başlatılması da Çorlu'nun gelişimine katkı sağlayacaktır. Ayrıca bölgemizden ülkenin değişik yerlerine gidenler için de faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.
Mahalle ve köylerindeki sorunları aktaran muhtarlar ise Çorlu'ya yakışan bir hükümet konağı yapılması, yapım aşamasındaki Kültür ve Gençlik Sarayının bir an evvel bitirilerek hizmete açılması, Devlet Hastanesinin bir an önce açılarak Çorlu halkının hizmetine sunulması ve Çorlu Adalet Sarayının yapımındaki belirsizliğin giderilerek Adalet Sarayının inşa edilmesi konularında görüş birliğine vardılar.
(SŞ -MC )
05.06.2012 11: 49: 17
TSI
NNNN - TEKİRDAĞ