Haberler

Tarihte Lider Kadınlar Semineri

Abone Ol

Yalova Belediyesi'nin Destek Verdiği Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Grubu, Tarihte Lider Kadınlar Adlı Seminer Düzenledi.

Yalova Belediyesi'nin destek verdiği Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Grubu, tarihte lider kadınlar adlı seminer düzenledi.

Yalova Lisesi tarih öğretmeni Nebahat Küçük, Kadın Meclisi üyelerine Türk tarihindeki lider kadınların mücadelelerini içeren bir seminer verdi. Terke Hatun, Kösem Sultan, Hürrem Sultan ve Nene Hatun gibi kadınların mücadelelerini anlatan Küçük, "Dünyanın birçok yerinde kadına seçme ve seçilme hakkı 1950'li yıllardan sonra verilmeye başlanırken, Türk tarihinde 1934 yılında verilmiştir. Bu Türk kadınının tarihi açısından çok önemlidir" diye konuştu.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ise, yaklaşan kadınlar günü dolayısıyla bu panelin çok anlamlı olduğunu söyledi. Anıl, program sonunda emeği geçen grup üyelerine ve öğretmen Küçük'e teşekkür etti.

(NŞ-MŞ) 27.02.2008 15:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title