Haberler

Tarım İl Müdürü Çebi'den Ticaret Borsası ve İgm Başkanı Solmaz'a Ziyaret

Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Hayrullah Solmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ı ziyaret ederek, bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na (TEKNOTARIM'12) davet etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Hayrullah Solmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ı ziyaret ederek, bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na (TEKNOTARIM'12) davet etti.

Tarım ve Hayvancılık Fuarı (TEKNOTARIM'12) 8-11 Kasım tarihlerinde Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açıyor. Organizasyona büyük önem veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerde SNS Fuarcılık Temsilcisi Saruhan Simsaroğlu ve Pazarlama Sorumlusu Didem Ermiş de hazır bulundu. Ziyarette fuarın Manisa tarımı için önemi konuşuldu. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, fuara firmaların büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, "Katılım noktasında iyi organize olmamız gerekiyor. Manisa geniş bir bölge. Ziyaretçilerin fuara taşınması için desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün talebiyle ilgili hemen inceleme yapan İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, "Biz zaten üreticilerimize, köylümüze hizmet için varız. Eğer Tarım İl Müdürlüğü bizden yardım istiyorsa biz buna destek veririz. Üreticilerimizin ilçelerden ve köylerden fuara taşınması için gerekli olan kaynağı ayırdık. İGM olarak köylümüzün emrindeyiz." dedi.

Yapılan planlamaya göre İGM'nin desteğiyle 8-11 Kasım tarihleri arasında her gün 2-3 ilçeden kalkacak olan servis araçlarıyla üreticiler fuara taşınacak. Gezi tamamlandıktan sonra üreticiler geri götürülecek. Böylece üreticilerin tarım ve hayvancılık sektöründe kullanılan yeni sistemleri tanıma ve satın alma şansı doğacak.

TİCARET BORSASINA ZİYARET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve beraberindekiler, İGM Başkanı Solmaz'ın ardından Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ı ziyaret etti. Ziyarete Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da katıldı. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa'nın bir tarım kenti olduğunu hatırlatarak, "Tarım Fuarı bu kentin artık bir geleneğidir. Bu nedenle fuar üreticilerimizin buluşma noktası olmalıdır. Herkesi bu fuara sahip çıkmaya, bu markayı daha da büyütmeye davet ediyoruz." dedi. Ziyarette konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da hayvancılık sektöründeki yenilikleri yakından takip ettiklerini, yeni makine ve ekipmanlarla fuarda tanıştıklarını belirtti. Kırlıoğlu, son 6 yıldır düzenli olarak organize edilen fuarın Manisalı üreticileri bir araya getirdiğine dikkat çekerek, "Fuar Manisamız'ın, üreticilerimizin ortak buluşma noktasıdır. Bu yıl katımın çok yüksek olacağına inanıyoruz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Manisa'nın ortak değerleri söz konusu olduğunda herkesin birlikte hareket etmesi şart. Tarım ve hayvancılık fuarı da bu değerlerden birisidir." dedi. Borsa olarak fuara katılımın yüksek olması amacıyla Saruhanlı ve çevresindeki üreticileri otobüslerle fuara getireceklerini belirten Sadık Özkasap, "Fuar hepimizin. Sahip çıkıp, bu markayı yaşatmamız gerekiyor. Hepimiz fuarda olacağız." diye konuştu.

SNS Fuarcılık temsilcisi Saruhan Simsaroğlu ise Türkiye geneli ve Manisa'da çok önemli markaların tarım fuarında yer alacağını belirterek, "Tarım alet ve gereçleri, damla sulama sistemleri, traktör ve iş makineleri ile tarım ve hayvancılıkta sektörlerinde kullanılan her şey bu fuarda olacak. Tüm üreticilerimizi fuara bekliyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Didem Ermiş Hasan Çebi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title