Haberler

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi, onuncu toplantısını yaptı.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi, onuncu toplantısını yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin'in başkanlığında düzenlenen toplantıya, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Vahap Şahin, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cihad Kaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Abdullah Demir, Ziraat Mühendisi Oğuzhan Uzunoğlu, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Ziraat Mühendisleri Oda Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimler İl Temsilcisi Ertuğrul Özdemir ve Ziraatçılar Derneği İl Temsilcisi Ahmet Tufan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili Aytekin, "Bakanlığımızın temel misyonlarından biri, Çiftçi Eğitimi ve Yayım çalışmalarının temelde mevcut faaliyetlerinin daha iyi, daha doğru yapılmasıdır. Yeni bir faaliyetin tanıtılması, benimsendirilmesi ve işin asıl ehli insanlar tarafından yapılması önemlidir" dedi.

Tarımdan geçimini sağlayan kişilerin bilgi ve beceri düzeyinin artırılması, üretim ve işletme maliyetlerinin düşürülmesi, verimin ve kalitenin yükseltilmesi, ürünlerin pazarda daha kolay ve yüksek fiyatla alıcı bulması, bunun sonucunda tarımdan geçimini sağlayan kişilerin refah ve gelir düzeyinin arttırılmasının amaçlandığını belirten Aytekin, ayrıca tüketiciler açısından daha güvenli gıda tüketilmesi gayesiyle bakanlık tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri'nin hayata geçirildiğini söyledi.

Aytekin, bu sistem içerisindeki hedeflerinin; ilde üreticilerin bu anlamdaki ihtiyacını karşılayacak miktarda teknik personelin özel sektörde istihdam edilmesi ve bu sistemin yaygınlaştırılması, bu amaçla danışmanlık sisteminin özel sektörde yerini bularak danışmanlık hizmetinin istenilen seviyeye getirilmesi olduğunu kaydetti. Aytekin, bu nedenle Malatya'da Tarımsal Danışmanlık hizmeti sunan 3 şirket, 4 üretici örgütü ve 1 serbest tarım danışmanı olmak üzere toplam 23 tarım danışmanının hizmet verdiğini aktardı.

2012 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına dair tebliğ gereği, desteklemeden yararlanacak kişi ve kuruluşlar için müracaatların 11 Temmuz 2012 tarihinde mesai saati bitimine kadar kabul edileceğini ekleyen Aytekin, 14 Haziran 2012 tarihinde; şirketlerin, üretici örgütlerin ve serbest danışmanın katıldığı toplantıda tebliğin anlatıldığını bildirdi.

Toplantıda söz alan Doç. Dr. Bayram Murat Asma da, danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesinde çiftçilerin önceliklerinin tespit edilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi noktasında İnönü Üniversitesi olarak her zaman destek olacaklarını, ayrıca danışmanların teknik konulardaki yenilik ve değişiklikleri takip etmeleri konusunda da yardımcı olacaklarını kaydetti.

Kurul üyelerine destekleme tebliği konusunda sunu yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu. Kurul üyelerinin diğer konular hakkındaki görüş ve önerileri gündem doğrultusunda değerlendirildi.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Özdemir Turan Karaca Fevzi Çiçek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title