Haberler

Tarsus'ta "Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı" Yapıldı

Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı'nın ikincisi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Ürünleri Bayi Toplantısı'nın ikincisi yapıldı.

İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bitki koruma ürünlerinin kayıtlarının tutulması ve izlenmesi kapsamındaki uygulamaların sağlıklı olarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bitki koruma ürünlerinin reçetesiz satılmaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, reçetesiz satış halinde cezai müeyyidenin uygulanacağı söyledi.

Tarsus'un tarım yönünden çok önemli bir bölge olduğuna da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarsus'ta 2013 yılı tarımsal üretimde, gerek zirai ilaç kullanımı gerekse tarımsal üretimin sağlıklı işleyişi konusunda aksaklıkların yaşanmadığı bir sezon geçirildi. Önümüzdeki üretim sezonunda bayilerimizin, çiftçilerle ve özellikle müdürlüğümüzle entegre bir şekilde daha teknik ve daha duyarlı bir şekilde çalışacağını düşünüyoruz. Güvenilir gıda üretimi ancak bu birliktelikle sağlanacaktır. Ayrıca şunu da hatırlatmak istiyorum, ilkbahar döneminde ilçemiz köylerinde görülen toplu arı ölümleri, ne yazık ki arıcılarımızı büyük çapta zarara uğratmıştır. Yapılan çalışmalar, arı ölümlerinin zirai ilaç kullanımıyla ilgisinin olduğunu destekler niteliktedir. Aynı ölümlerin önümüzdeki yıllarda görülmemesi için bayilerimizin bilgilendirilmesi ve hassasiyetle çalışmaları gerekmektedir."

Toplantıya Tarsus'ta faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Hayri Erdoğan Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title