Haberler

Tarsuslu Muhtarlar Biraraya Geldi

Abone Ol

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan muhtarlar dayanışma yemeğinde biraraya geldiler.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan muhtarlar dayanışma yemeğinde biraraya geldiler.

Tarsus Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen programa Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Jandarma Komutanı Kazım Bahadır Ersoy ve muhtarlar katıldı. Programda eski dernek başkanlarına ve hizmette 40 yılını dolduran muhtara plaket verildi.

Selçukhan Resturant'ta düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, amaçlarını yeni seçilmiş muhtarlar tanışma ve kaynaşma olduğunu söyledi. Özcan, "Biraz gecikmeli de olsa bugün burada biraraya geldik. Eski ve yeni seçilen muhtarlarımız kaynaşmasını sağlayacağız. Büyükşehir yasasıyla köy muhtarlıkları mahalle muhtarlıklarına dönüştü. Artık hizmetleri Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden alacağız. Artık hep birlikte uyumlu ve bir olacağız" dedi.

Muhtarlar kendilerinin mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, 30 Mart yerel seçimlerden önce 45 mahallelerinin olduğunu seçimden sonra 129 mahalle eklendiğini söyledi. Can, "30 Mart seçimlerinden önce belediyemiz 45 tane mahalleye hizmet emekle görevliydi. Allah'a çok şükür ki, bizler 45 tane mahalle muhtarımızda dini, dili, ırkı milleti, memleketi ne olursa olsun eşit bir şekilde, birlikte çalışarak şehrimizi güzelleştirerek bugünlere geldik. Yeni yasa ile birlikte bizlerin yetki alanı 45 tane mahalle, 129 tane köyümüz, 5 tane kapanan beldemiz Tarsus Belediyesinin hizmet alanına girdi. Tabi bazı hizmetler Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, bazı hizmetler Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak" dedi.

"Seçimlerin bittikten sonra belediyecilikte siyaset olmaz" diyen Başkan Can, "Belediyecilikte siyasi kimliğimiz, siyasi önlüğümüz çıkarılır. Hizmet önlüğü giyilir. Şehrimizde yaşayan bütün insanlarımıza eşit bir şekilde hizmet götürmek için el birliği ile el ele gönül gönüle hizmet edilir. Düne kadar şehrimizde içme suyu Tarsus Belediyesi tarafından yapılıyordu. Yeni yasa ile birlikte şehir merkezindeki ilaçlama, şehir merkezindeki alt yapı dediğimiz içme suyu ve kanalizasyon müdürlüğü, köylerimizdeki köy yolları, sulama, içme suyu arazi yolları ve köy içerisindeki ilaçlama Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak" şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta hem Tarsus için, hem Mersin, hem ülke için bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Göç, "Özellikle Tarsus ve Mersin için il sınırları Büyükşehir Belediyesi sınırları oldu. Şimdiye kadar alışageldiğimiz idari bölümlenme geride kaldı. Bu seçimde muhtarlarımızın bir kısmı değişti. Bir kısmı görevine devam ediyor. Ama bu yeni değişimle birlikte şahıslar üzerinde meydana gelen değişimle birlikte yetkilerde, sorumluluklarda, hukuki tanımlamalarda da büyük bir değişiklik oldu. Bunu hepimiz zaman içinde öğreneceğiz. Yaşayarak öğreneceğiz. Bazı işler kolaylaştı, bazı işler zorlaştı. Daha önce bir bütçemiz vardı. Kimi köylerimiz ekonomik açıdan güçlüydü. Bu bütçe ile kendi işlerini çevirebiliyorlardı. Halkın ihtiyaçlarına cevap verebiliyorlardı. Kimi köylerimizde bütçesi kısıtlıydı. Güçlü olanlar için belki olumsuz yönde biraz değişiklik oldu. Ama güçsüz olanlar içinde diğerleri ile aynı seviyeye geldi. Artık şartlarda eşitlendi. Bundan sonra yapılacak iş ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde işlerimizi takip etmek, bunu da ne kadar örgütlü olabilirseniz o kadar iyi yaparsınız. Bu derneğinde imkanlarını, gücünü iyi kullanmak lazım" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dernek başkanlığı yapmış olan Ali Telli ve Danyal Mercan ile meslekte 40 yılını dolduran Tekke Mahallesi Muhtarı Recai Yılbaz'a plaket verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahadır Ersoy Şevket Can Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title