Taş Okulu ve Tekstil Kursunun Startı Verildi
Özelleştirme Sosyal Destek Projesi (Ösdp) Kapsamında, Şanlıurfa Belediyesi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği ile Türkiye İş-kur Şanlıurfa İl Müdürlüğü İşbirliğinde Hazırlanan Taş Okulu ve Tekstil Kursunun Startı, Düzenlenen Törenle Verildi.
Özelleştirme Sosyal Destek Projesi (ÖSDP) kapsamında, Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği ile Türkiye İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan taş okulu ve tekstil kursunun startı, düzenlenen törenle verildi.
Şanlıurfa Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (SEM) düzenlenen törene, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Habib Arslan, Türkiye İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Koruma Amaçlı İmar Birimi'nden Mimar Cevher İlhan, AK Parti Eski İl Başkanı Osman Nuri Eren ve diğer davetliler katıldı.
Törende konuşma yapan Türkiye İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman, Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında başlatılan kursların Şanlıurfalı gençlere büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Vahap Toman, "Türkiye'de işsizliğin büyük bir sorun olduğu açıkça ortadadır. Ancak sizlere işsizlikten daha önemli bir sorun olan kalifiye eleman sıkıntısından bahsedeceğim. Birçok firmaya gönderdiğimiz elemanların belirttikleri meslek dallarında yeterince beceriye sahip olmaması işvereni sıkıntıya sokmaktadır. Gerçek şu ki, işsizlik sıkıntısı günümüzde ne kadar önemli ise kalifiye eleman bulmakta o denli önemlidir. Türkiye'de 760 bin açık iş mevcuttur. Ancak bunlar karşılanamamaktadır. Bütün bunlar bir yana bizler kaynaklarımızı doğru kullanırsak, doğru insanlara yatırım yaparsak ve en önemlisi bu tip projelere destek olursak inanıyorum ki bu sorunları birer birer aşarız. Türkiye İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürlüğü olarak açtığımız kurslara kursiyer bulmakta sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Vahap Toman, tekstil kursunda 25, taş ustalığı kursunda da biri kadın yine 25 kişinin 80 fiili işgünü eğitim alacağını kaydetti.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba da, Şanlıurfa'da kaybolmaya yüz tutan "Taş Oymacılığı" sanatı ile bölgede çok önemli bir sektör olan tekstilde açılan bu kursların bölgede gençlerin önünü açacağını vurguladı. Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa, pamuk üretiminde bölgenin yanı sıra Türkiye'nin önemli bir merkezi konumundadır. Bu yüzden pamuğa bağlı tekstil sektörü bölgemizde önemli iş alanlarından biridir. Bu konuda gençlerimizin kalifiye eleman olarak yetiştirilmesinde Şanlıurfa Belediyesi ve Türkiye İş-Kur İl Müdürlüğü üzerine düşen görevi yapmaktayız, Ayrıca Şanlıurfa'da mimarı yapıda önemli bir yere sahip olan "Taş Oymacılığı" sanatını yaşatmak amacıyla 'Taş Ustalığı Kursu'nu başlatmış bulunuyoruz. Kursların açılmasında büyük emekleri olan Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe'ye, İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman'a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ'a, Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Sorumlusu Hakkı Murat'a ve Sosyal APK Birimi'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Fakıbaba, davetliler ile birlikte Sürekli Eğitim Merkezi'ni dolaştı. Daha sonra Harran Kapı Caddesi'nde yer alan İlk Adım Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Başkan Fakıbaba, burada gazetecilere "Taş Ustalığı Kursu" atölyesini gezdirdi. Atölyede kursiyerlerle sohbet eden Başkan Fakıbaba, kursta kullanılacak olan aletleri inceledi.
Taş Oymacılığı kursunun tek bayan kursiyeri olan Meral Demir'in motif çalışmasını izleyen Başkan Fakıbaba, kursun sonunda başarılı olan gençlere, iş istihdamında yardımcı olacağı sözünü verdi.
Taş Oymacılığı Kursu'nda, Mimar Cevher İlhan, Endüstri Meslek Lisesi'nden Emin Özçınar ve Taş Ustası Abdullah Balıkçı görev alacak.
(FÖ-OÇ-Y) 01.07.2008 17:33 TSİ