Haberler

Taşova'da Zirai Don Meyve Ağaçlarına Zarar Verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Amasya'nın Taşova ilçesinde zirai don meyve ağaçlarına zarar verdi.

Taşova ilçesinde zirai donun meyve ağaçlarına zarar verdiği bildirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan don olayları nedeniyle oluşan zararın tespiti yönünde çalışma yaptıklarını söyledi.

Merkez ve bağlı köylerde 30-31 Mart 2014 tarihleri gece ve sabah saatleri arasında don olayı meydana geldiğini belirten Deniz, "Meyvecilik yapılan tarım alanları don zararı için taranmıştır. Amasya Meteoroloji Müdürlüğü kayıtlarına göre tarım alanlarının 30 Mart ve 31 Mart gece geç saatler ile sabah saatleri arasında - 2,5 dereceden başlayıp - 3,6 dereceye kadar düştüğü anlaşılmış olup yaklaşık 8 saat don olayına maruz kaldığı tespit edilmiştir" dedi.

Dondan en fazla zarar gören bölgelerin Umutlu, Mülkbükü, Çılkıdır, Uluköy, Alpaslan, Dereköy, Arpaderesi, Sepetli, Destek, Gürsu, Boraboy, Çaydibi, Kozluca, Mercimek, Dutluk, Dörtyol, Akınoğlu, Elmakırı, Özbaraklı, Geydoğan, Çambükü, Karabük, Ilıca, Durucasu, Yenidere, Esençay köyleri olduğuna işaret eden Deniz, 9 bin 88 dekerlık bir alanda ortalama yüzde 30-100 oranında don zararı tespit edildiğini kaydetti. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Taşova Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title