Haberler

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Soyak: "Süt Tüketimini Özendirmeliyiz"

Abone Ol

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cengiz Soyak Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen 'Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği' panelinde süt tüketiminin özendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cengiz Soyak Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen ' Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği' panelinde süt tüketiminin özendirilmesi gerektiğini söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği' konulu panel düzenlendi. Panelde açılış konuşmasını yapan Cevdet Soyak konuşmasında, süt tüketiminin arttırılması için özendirici projeler yapılması gerektiğini ifade ederek, "Ülkemizde süt tüketimi yaygın değildir. Ancak süt üretimi ve tesisleşme konusunda güzel gelişmeler yaşanmıştır. Gelişen tesisleşmemizle süt ürünleri satan bir ülke haline geldik. Ülkemizde süt ürünleri bolken tüketimi az seviyede kalmıştır. Süt büyük ölçüde ülkemizde yoğur, peynir şeklinde tüketilmektedir'" dedi.

Panele konuşmacı olarak Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman ve Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Şaban Aytaç katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Soyak Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title