Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne En Çok 'Ne Zaman Emekli Olabilirim?' Sorusu Soruldu
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Halkla İlişkiler Servisinin, 2013 yılında vatandaşlardan gelen 3 bin 852 e-posta ve çağrıyı yanıtladığını, kendilerine gelen sorular arasına en fazla 'Ne zaman emekli olabilirim?' sorusunun yer aldığını söyledi.
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Halkla İlişkiler Servisinin, 2013 yılında vatandaşlardan gelen 3 bin 852 e-posta ve çağrıyı yanıtladığını, kendilerine gelen sorular arasına en fazla 'Ne zaman emekli olabilirim?' sorusunun yer aldığını söyledi.
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Halkla İlişkiler Servisi'nin 2013 yılında ortalama günlük 20 e-posta ve çağrıya cevap verdiğini, bir yılda 3 bin 852 e-posta ve çağrının yanıtlandığı açıklandı. Ayrıca www.tekirdagsgk.gov.tr adresli internet sayfasından canlı destek hizmeti ile vatandaşların kuruma gelmeden bilgi sahibi olmak istedikleri konular hakkında yardım alma imkanına kavuştuğu kaydedildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, birime gelen çağrı ve mail ortamıyla vatandaşların bilgi almak istedikleri konular hakkında zaman kaybı olmadan bilgilendirildiklerini ve hizmetlerin çabuklaştırılmasını hedeflediklerini ifade etti.
Kurumun, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında gelen soru, ihbar, şikayet, öneri, eleştiri, başvuru ve taleplerini etkin ve hızlı bir biçimde değerlendirip çözüme kavuşturduklarını söyleyen Kotan, "Vatandaşlarımızın en çok sorduğu sorular arasında, 'Hangi sigorta kollarından emekli olabilirim, Rapor ücretimi ne zaman alabilirim, rapor ücretim yatırıldı mı? şeklinde sorular var. Yine 'Ne zaman emekli olabilirim, Emeklilik hesaplamam nasıl?' şeklinde sorular geliyor. Bunların yanı sıra son zamanlarda çıkan malulen emeklilik yönetmeliğiyle ilgili vatandaşlarımız kendilerine tanınan hakları soruyor" dedi.
Alo 170'e gelen çağrıların yüzde 30'unun rapor ücreti ile ilgili bilgi almak isteyenlerin oluşturduğunu vurgulayan Mahmut Kotan, 2014 yılında da yeni oluşturulan canlı destek hizmetinin ise birçok vatandaşın kuruma gelmeden daha iyi şekilde bilgilendirilmesinde önemli rol aldığını söyledi.
Halkla İlişkiler Servisinin kuruma gelen vatandaşların da işlemleri için yardımcı olduğunu vurgulayan Tekirdağ SGİM Müdürü Kotan, "Halkla İlişkiler Servisi, gelen vatandaşımızı gerekli birime yönlendirip işlemlerinin en kısa sürede bitirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyor. Kurumumuz çalışanları olarak vatandaş memnuniyeti odaklı çalışmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Halkla İlişkiler Servis çalışanlarının ayrıca 2013 yılında BİMER ve Bilgi Edinme e-postaları da cevaplandırdıklarını ifade eden Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kotan, "Birimimiz, Valiliğe bağlı BİMER olarak gelen 670 adet e- posta ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bilgi edinme sistemi olarak gelen 62 adet başvuruyu da cevaplandırdı" dedi. - TEKİRDAĞ