Haberler

Tekirdağ Tso Başkanı Günay'dan Önemli Duyuru

Abone Ol

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında tarıma dayalı yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2016/37 numaralı tebliğin Resmi Gazete’de yayınlandığını duyurdu.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında tarıma dayalı yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2016/37 numaralı tebliğin Resmi Gazete'de yayınlandığını duyurdu.

Üyeleri kırsal kalkınma desteklerinden bu süreçte azami düzeyde yararlanmaları için tebliğin detaylarını incelemeye davet eden Günay, tebliğin Tekirdağ'a, bölgeye ve ülkeye yararlı olmasını temennisinde bulundu.

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amacı ile 21 Ekim 2016 Cuma günü "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Destek" programı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır" açıklamasında bulunan Cengiz Günay, söz konusu destek ile ilgili son başvuru tarihinin 05 Aralık 2016 olduğunun altını çizdi.

Cengiz Günay, destek kapsamında Trakya Bölgesi için açıklanan yatırım konuları ve hibeye esas proje tutarlarını ise şöyle özetledi:

"Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (konusuna göre 1 milyon 500 bin veya 2 milyon TL). Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (2 Milyon TL). Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (2 milyon TL).Soğuk hava deposu (1 milyon 500 bin TL). Çelik silo (1 milyon 500 bin TL). Hayvansal ve bitkisel orjinali gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması(2 milyon TL). Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera (2 milyon TL). Yenilenebilir enerji üretim tesisleri (2 milyon TL). Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar (konusuna göre 1 milyon TL veya 1 milyon 500 bin TL). Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından, kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları (konusuna göre 500 bin TL veya 1 milyon 500 bin TL)"

Günay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek vereceğinin altını çizerken, diğer yüzde 50'nin başvuru sahipleri tarafından karşılanacağını vurguladı. Günay, şöyle devam etti:

"Programa gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir. Proje konularına başvurabilecek tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir. Son başvuru tarihinden önce kurulan, kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar proje çağrısına başvurabilirler. Aynı zamanda tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler. Kuruluşlar, kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurabilir." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Günay Tekirdağ Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title