Haberler

Temiz Enerjiye Yönelelim" Çağrısı

Abone Ol

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, Türiye’nin enerji politikası ve Rusya ile ilgili yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, Türiye'nin enerji politikası ve Rusya ile ilgili yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Doğalgazın temiz bir gaz olmakla birlikte pahalı bir gaz olduğunu belirten Çevre Derneği Başkanı Sümer, "Ancak, Türkiye'de güneş, rüzgar ve jeotermal enerji kaynakları bulunmaktadır. Türkiye güneş, rüzgar ve jeotermal enerji yönünden zengin bir ülkedir. Ayrıca Türkiye'de tam kapasite ile çalışmayan hidroelektrik su baraj santrallerin tam kapasite çalıştırılması gerekmektedir" dedi.

Sümer konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'nin enerji politikasında dışarıya bağlı doğalgaz, petrol ve nükleer enerji yerine güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji gibi kendi özkaynakları olan temiz enerjiye yönelerek yatırım yapması gerekmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Güner Sümer Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title