Haberler

Teski Malkara Şube Müdürü Taşkın: "Tarihi Çeşmenin Akması İçin Gerekli Girişimleri Yapacağız"

Abone Ol

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Malkara Şube Başkanı Kenan Taşkın, Tarihi Mahmut Ağa Çeşmesi’nin akıtılması konusunda gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Malkara Şube Başkanı Kenan Taşkın, Tarihi Mahmut Ağa Çeşmesi'nin akıtılması konusunda gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 150 yıllık tarihi Mahmut Ağa Çeşmesi'nin aylardır akmadığını ileri süren bir vatandaş, "Asırlık çeşmeler aksın, mahalleli faydalansın" diye seslenerek TESKİ'yi göreve çağırmıştı. Camiatik Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Tüsün isimli vatandaş, Tekke Sokak üzerindeki, 150 yıllık tarihi bir geçmişe sahip Mahmut Ağa Çeşmesi'nin yetkililerce çeşmenin bir an önce onarılmasını istemişti.

"ÇEŞMENİN AKMASI İÇİN YETKİ KADİR BAŞKANIN"

TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Akmayan çeşmelerin yetkisi ve akması konusunda emir Kadir Başkan'a aittir. Bir çeşmenin suyu kanalizasyona gideceğine çeşmeden akması daha iyi. Fakat bu çeşmeye oradaki parsel sahipleri izin vermiyor. Yani çeşme yeri değişmiş ve bina bitişiğine yapılmış. Bu yüzden parsel sahiplerinden izin alamadık. Ama bundan sonra da tarihi Mahmut Ağa Çeşmesi'nin akıtılması konusunda gerekli girişimleri yapacağız" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title