Haberler

Tırpancı; "Kötü Alışkanlıkların Tecrübesi Yoktur"

Abone Ol

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların sağlığa zararlarının yanında kullanan v ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğini belirtti.

Aalkollü içkilerin ve uyuşturucu maddelerin topluma, aileye ve bireylere zararlarının anlatılması gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, ülke genelinde toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını söyledi. Özellikle genç nesiller olmak üzere halkın alkol, sigara ve madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak için büyük mücadele verildiğini kaydeden Tırpancı, "Sigara, alkol ve diğer uyuşturucu alışkanlıklar sonu ölüme kadar varabilen ciddi sağlık problemlerine yol açar. Toplumu ve bireyleri bilinçlendirecek, yönlendirecek toplantılar ve sempozyumlar düzenleyerek madde kullanımı önlenmeye çalışmalıyız. Madde kullananlara zararları gösterilerek bırakmaları, kullanmayanların ise başlamamaları için uyarıda bulunmalıyız. Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol sağlımıza zararlarının yanında kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir" dedi.

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadımın son derece önemli olduğuna vurgu yapan Tırpancı, "Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Tüm vatandaşlarımızın uyuşturucu, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsnü Tırpancı Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title