Haberler

Tiyatrocu Adaylarından Başkan Kalaycı'ya Teşekkür Ziyareti

Abone Ol

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından temel oyunculuk ve diksiyon eğitiminin verildiği tiyatro kursu bu ay sonunda tamamlanıyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından temel oyunculuk ve diksiyon eğitiminin verildiği tiyatro kursu bu ay sonunda tamamlanıyor. Tiyatrocu adayları Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Tiyatroya gönül veren kursiyerler, Meram Belediyesi tarafından açılan, 'Tiyatro Atölyesi'nde kendilerine verilen eğitimin çok yararlı olduğunu vurgulayarak, "16 haftalık eğitim süreci 2 hafta sonra tamamlanacak. Bu eğitimler sonucunda yönetmenliğini ünlü tiyatrocu Murat Atak'ın yapacağı bir oyunda rol alacağız. Kültürel faaliyetlere verdiği önemden dolayı ve özellikle böyle bir kursu açtığı için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, "Tiyatroya gönül verenler için Konevi Tiyatro Topluluğumuz ve Devlet Tiyatrosu iş birliğiyle düzenlenen proje kapsamında Murat Atak, Alpay Aksum, Ferdi Dalkılıç, Gülesin Gelenbevi, Çağatay Çiftçi ve Hakan Özdemir gibi profesyonel tiyatrocular eğitim verdi. 300'ün üzerinde kişi müracaat etti. Uzman tiyatrocular tarafından yapılan ön eleme sonucunda 80 kişi bu eğitimlere katıldı. Bu arkadaşlar içinden de kurs sonunda 20 kişi belirlenecek ve Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek tiyatrolarda rol alabilecekler" diye konuştu.

Kültürel alanda yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Kalaycı, "Şimdiye kadar birçok eserin basımını yaparak kültür dünyamıza kazandırdık. Gençlerimize ve yavrularımıza yönelik eğitici tiyatrolar, konferanslar, eğitim seminerleri ve diğer etkinliklerle Konevi Kültür Merkezi halkımıza hizmet veriyor" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meram Belediyesi Serdar Kalaycı Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title