Haberler

TOKİ'nin Deprem Konutları Hızla Tamamlanıyor

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu Erciş'te yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında incelemelerde bulundu.

Van Valisi Münir Karaloğlu Erciş'te yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında incelemelerde bulundu. Bir firma tarafından tamamlanarak örnek hale getirilen daireyi de inceleyen Vali Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciş konuşmasında halka verdiği sözü anımsatarak, "Sayın Başbakanımızın Erciş meydanında söz verdiği gibi, bu yıl ağustos ayı sonunda konutları tamamlayacağız" dedi.

Erciş'te meydana gelen iki yıkıcı depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için iki ayrı alanda kalıcı konutların yapımına aralıksız devam ediliyor. Van Valisi Münir Karaloğlu; Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ile birlikte firmalar tarafından yapılan afet konutlarının inşaatlarında incelemelerde bulundu.

İncelemeleri hakkında gazetecilere değerlendirmede bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Kış mevsiminden yeni çıktık. Firmalar çalışmalarına hızlı bir şekle devam ediyor. Tabii ki sorunlar ufak tefek de olsa var. İnşaat alanlarında çamur çalışmaları az da olsa aksatıyor. Firmaların malzeme bulmakta bazı sıkıntıları var. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızın Erciş meydanında halkımıza, Ercişlilere söz verdiği gibi, ağustos ayının sonuna konutları yetiştireceğiz. Bizim için Sayın Başbakanımızın

sözü bir emirdir. Bu emri yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz takip ediyoruz. Müşavir firmalarımız, TOKİ elamanları, herkes işinin başında. İnşallah söz verildiği gibi eylül ayının başında vatandaşlarımız yeni konutlarına geçecek, 2012 kışını sıcak yuvalarında geçirecekler. Gece gündüz çalışıyoruz, takip ediyoruz. Şu an bir sorunumuz yok gözüküyor. Firmalar gayet iyi gidiyor. 3-5 tanesinde 3-4 puanlık iş programına göre gerilik var onlar da telafi edilebilecek nitelikte. Firmalar onları telafi

edebilecekleri konusunda söz verdiler" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, incelemelerinin ardından Van'a hareket etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Yerel Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title