Haberler

Toplu Taşımada Kart Sistemi Başladı

Abone Ol

Muş Belediyesi, S.S 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu toplu taşımada kart sistemine geçti.

Muş Belediyesi, S.S 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu toplu taşımada kart sistemine geçti.

Belediye açık otoparkında düzenlenen toplu taşıma kartlı sistem açılışına Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, Muş Şoförler ve Otomobiller Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplu taşımada kart sisteminin düzene gireceğini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, ulaşım sorununun tamamen çözümü adına büyük adımların atıldığını söyledi. İl genelinde 200 yeni durak oluşturduklarını kaydeden Asya, "Bu kapsamda İstasyon, Çiftlik, SGK, Hastane, Yeşilce, Şeker Fabrikası, Muratpaşa ve Cezaevi hatlarında yeni güzergahlar oluşturarak, bu güzergahlardaki durak yerlerini belirledik. İl genelinde 200 durak yeri belirlendi. Bunların 52 tanesinin tabelası çakıldı. Geri kalan durak yerleri ile beraber oturma bankalarını da önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı şekilde ekiplerimiz, toplu taşıma araçları dışında araçların bu yerlerde park etmemesi için mevcut durak levhalarının olduğu alanları da boyadı. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyorum" dedi.

Durak yerleri haricinde yolcu indirme ve bindirme işleminin yapılmayacağının altını çizen Asya, "Üniversite güzergahını da aynı uygulama içine aldık. Artık öğrencilerimiz ulaşım ile ilgili sorun yaşamayacaklar. Yıllarca özlemini çektiğimiz üniversitenin ilimizde kurulmasından sonra ulaşım noktasında bazı sorunlar yaşadık. Yaşanan sorunların giderilmesi için büyük uğraşlar verdik. Uzun süredir üniversite hattında yaşadığımız ulaşım sorunu da bu uygulama ile tamamen giderilmiş olacak. Bu uygulamamızın sağlıklı bir şekilde işleyip ve en verimli hale gelmesi için belediyemiz, emniyet teşkilatımız ve kooperatifimiz tarafından sıkı denetimler gerçekleştirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni uygulamamızın tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Muş'ta kartlı sistemi 30 yıldır beklediklerini ifade eden Muş Şoförler ve Otomobiller Odası Başkan Vekili Salih Kılıç ise, "Birçok belediye başkanımızla çalıştık. Mutlaka hepsinin kendilerine göre bir programları, planları vardı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ancak kağıt üzerinde kalan bu eser 30 yıl sonra da olsa bunun mutluluğunu, huzurunu yaşıyoruz. Şimdi burada toplu taşıma hakikaten çok çok önemli bir sektör. Önemli olan toplu taşımayı kullanan halkın memnuniyetidir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kurban kesimi yapıldı ve ardından kartlı sistemin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya ve katılımcılar otobüs ve minibüslerle şehir turu attı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya Serinova Yeşilce Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title