Haberler

Toplum Destekli Polisler Engellilerle Futbol Maçı Yaptı

Abone Ol

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polislerle engelliler maç yaptı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polislerle engelliler maç yaptı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Engelliler Haftası münasebetiyle Şehit Zafer İpek İlköğretim ve İş Okulu'nda okuyan engelli öğrencilerle futbol maçı yaptı. Halı sahada futbol maçı yapan polisler ve öğrenciler doyasıya eğlenirken, saha dışındaki taraftarlar ise engelli öğrenciler lehine tezahürat yaptı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Hakkı Güner, toplumun engellilerin yanında olması gerektiğini belirterek, "Bu haftanın Engelliler Haftası olması sebebiyle engellilerle bugün halı sahada futbol müsabakası yaptık. Engelliler, toplumumuzda sürekli yanlarında olunması gereken kişilerdir. Onlara toplum olarak yardımcı olmamız gerekiyor. Bizim için bu faaliyet çok önemliydi. Belki de bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerimizin içerisinde en iyisi buydu. Biz engellilere önem veriyoruz. Biz Toplum Destekli Polislik olarak engellilere elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Şehit Zafer İpek İlköğretim ve İş Okulu Müdürü Metin Pehlivan ise yapılan faaliyetin amacının Engelliler Haftası'nı kutlayarak engelli öğrencilerin toplum içerisinde yer almasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde hem 3 Aralık'ta hem de 10-16 Mayıs arasında Engelliler Haftası kutlanıyor. Engellilerin toplum içerisinde yer alması amacıyla polislerle böyle bir faaliyet yaptık. Bugün polislerimizle öğrencilerimiz kaynaşarak güzel bir futbol maçı sergilediler. Engelliler ile ilgili her gün birçok şey söyleniyor. Ama toplumuz eskisi gibi değil. Bende engelli kardeşlerimizin geleceğiyle alakalı karamsarlık kalmadı. Toplumumuz engellilere sahip çıkmaya başladı. Belediyelerimiz olsun, halkımız olsun, resmi kurumlarımız olsun artık engellileri anlamaya ve tanımaya başladılar. Onlarda engellilerle birlikte olmak istiyorlar. Eskiden evlerinde kapalı olan engellileri şimdi sokaklarda görebiliyoruz. Görüldüğü üzere onlar için okullarımız var, sosyal alanlarımız var, ben bu saatten sonra engelliler için geleceği aydınlık görüyorum. Artık engelli aileleri bizden sonra ne olacak diye korkmasınlar. Çünkü toplumumuz ve devletimiz bu işe sahip çıkıyor" diye konuştu.

Maçın ardından polisler tarafından öğrencilere meyve suyu ve kek ikramı yapılacak, günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.

Öte yandan fotoğraf çekimi sırasında polisler ve engelliler hep bir ağızdan 'spor dostluk ve kardeşliktir' dediler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Zafer İpek Bozüyük Bilecik Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title