Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi toplantısı Suşehri halk eğitim konferans salonunda yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi toplantısı Suşehri halk eğitim konferans salonunda yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve destekleriyle, Sivas'da ise hayatını kaybeden Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek'in yürüttüğü "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi toplantısı Suşehri Halk Eğitim merkezi konferans salonunda yapıldı.
Toplantıda projenin örgün eğitimin dışında kalmış kadınları yeniden eğitime kazandırılmasının amaçlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, "Projede kız çocuklarının okula devam etme ve okulda kalma sürelerini artırmak, kadınların eğitimi konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve rol model olmaya teşvik etmek, yerel düzeyde ihtiyaç duyulan insan gücünü ve meslekleri ortaya çıkarmak, yerel düzeyde işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim ve işgücü piyasası arasındaki etkileşimin güçlenmesine destek olmak, kadınların mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişimleri olan liderlik, satış, pazarlama konularında eğitim imkanlarını sunmak" dedi.
Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ise, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında kadınlar için mesleki eğitim projesinin amacı bilim ve teknoloji hızla gelişmektedir. Bu gelişime hem eğitim teknolojileri bakımından hem de mal ve hizmet üretimi bakımından ayak uydurmak zorunlu hale gelmektedir. Bu zorunluluk, toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda insan gücünün yeterli nicelik ve nitelikte yetiştirilmesi gereğini ortaya çıkartmaktır. Eğitim hem erkek hem de kadınların iş gücüne katılımlarını artıran önemli bir etkendir. Kadınlar açısından ise kadınların iş gücüne katılım ve istihdamı bağlamında iki kritik kurum meslek okulu ve üniversitedir. Eğitimli olmak ve mesleki beceri konusunda donanımlı olmak, kadınların kendilerini daha güçlü hissetmelerinde önemli bir rol oynamakta ve onları çalışma yaşamına girme ve girişimci olma cesaretini kazandırmaktır. Ayrıca işveren içinde nitelikli ve meslek sahibi kadınları istihdam etmek verimliliğini artırmak açısından tercih edilen bir yoldur" dedi.
Toplantıda Güneydoğu, Kıbrıs ve Kore gazilerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü yetkilileri ve ilçe idarecileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Toplantıya, Suşehri Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hüseyin Aydın, daire amirleri, okul müdürü, öğretmenler katıldılar. - SİVAS