Haberler

Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi Başkanını Seçti

Abone Ol

Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi de okul başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi de okul başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimde yine doğuştan görme engelli olan Muhammed Berk Taşçı başkanlığı kazandı.

'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri' projesi kapsamında her yıl ilköğretim, orta öğretim ve liselerde yapılan okul öğrenci temsilcisi seçimleri start almaya başladı. Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde de önceki gün sandık başına giden öğrenciler okullarını temsil edecek kişiyi ve onun oluşturacağı okul meclisinin seçimini yaptı. Düzenlenen seçimler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Seçimlerin kontrolünü okulun rehberlik öğretmeni Burcu Acar ve Biyoloji öğretmeni Meltem Tanır yaptı. Seçimin sandık Başkanlığını ise 11. sınıf öğrencisi Merve Erdem yaptı.

MUHAMMED YENİDEN BAŞKAN

Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapılan seçimlerde ise okul başkanı değişmedi. Muhammet Berk Taşçı öğrencilerin oylarıyla bir kez daha okul başkanı seçildi. Geçen sene hem okul başkanlığı hem de ilçedeki okul başkanlarının başkanlığını yapan Muhammet Berk Taşçı, "Seçimleri kazanmaktan ziyade öğrenci arkadaşlarımın sevgisini ve güvenini kazandığım için mutluyum" dedi. Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kıyasıya geçen başkanlık seçimlerinde Muhammet Berk Taşçı 123 oy alırken bir diğer aday Gökalp İyilikçi 113 oy aldı. Gökalp İyilikçi okulun başkan yardımcısı seçildi.

'DEMOKRASİ BİLİNCİ ARTIYOR'

Yaptıkları seçimlerinin öğrencilere birçok fayda sağladığını belirten okul rehberlik öğretmeni Burcu Acar, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi ile cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilere yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi öğrencilerin seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşması. Öğrencilerin katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilmeleri amaçlanıyor" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Torbalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title