Haberler

Ttso ve Kosgeb İşbirliğinde 2014'ün İlk Projeleri Hayata Geçiriliyor

Abone Ol

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan iki protokolle yılın ilk girişimcilik eğitim programı ve KOBİ'lerin ihracat eğitim programının hayata geçirildiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan iki protokolle yılın ilk girişimcilik eğitim programı ve KOBİ'lerin ihracat eğitim programının hayata geçirildiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mehmet Turhal, 25 kişiye girişimcilik eğitim programı ile 20 KOBİ'ye de ihracat hedefleyen program protokollerini imzalayarak start verdi. Protokol imza törenine, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu üyeleri Tolga Avcı, İsmail Gençcelep, Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan ve Uzmanlar Anıl Eyüpoğlu ile Zeynep Çiçek katıldı.

İmza protokol töreninde yaptığı konuşmada Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB ile TTSO arasında imzalanan bir protokol ile 2014 yılının ilk girişimcilik programını başlatmış olduklarını belirtti. Bu program ile birlikte 25 kişiyi girişimci yetiştirerek ekonomiye kazandırılacağını söyledi..25 kişinin sadece kendilerine fayda sağlamayacaklarını ifade eden Hacısalihoğlu, "Kuracakları işlerle birlikte ekonomiye katkıları ve istihdama katları olacaktır. Boşta olan gençlerimize de örnek olacaktır. Bu bakımdan bu girişimcilik eğitim programını çok önemsiyoruz. Bu projeyi KOSGEB Trabzon İl Müdürlüğü ile 2014 yılının ilk iş gününde yaparak geleceğe dönükte bir çok projeyi hayata geçireceğimiz anlamını taşıyor. KOSGEB'in diger desteklerinden de üyelerimizin yararlanması da yeni yıldaki hedeflerimiz arasındadır. Bu doğrultuda girişimcilik eğitim programını imzalamış olacağız" dedi.

Bunun dışında ikinci bir protokol daha KOSGEB ile imzalandığını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, KOBİ'lerimizin özellikle ihracata alıştırılmaları konusunda önemli bir projenin de uygulanacağını bildirdi. İlk etapta 20 firmayı seçmek suretiyle bunları ihracata hazırlama konusunda uzun ve geniş kapsamlı bir eğitim ve danışmanlık programının uygulanacağını söyledi. Hacısalihoğlu, eğitim verilecek firmalara birebir danışmanlık hizmeti de verileceğini anımsatarak, "Bu 20 firmanın ihracat yapmasına önayak olacağız.Hatta gerçekleştirmelerine katkı sağlayacağız. Uygulanacak eğitimde konu başlıklarının kısa olarak KOBİ'lerin içine tamamıyla girerek verimli bir ihracat yapmalarını hedefliyoruz. Bunu da en kısa sürede başarmış olacağız. Bu iki proje hazırladığımız olduğumuz KOBİ'lerin ihracatı bir taraftan da girişimcilik projeleri ile şehrimize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mehmet Turhal da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülecek projelerin önemli şehre ve ekonomiye katkıları olacağını belirtti. Özellikle KOBİ'lerin ihracatını hedefleyen projenin yapacağı etkinin sonuçlarını çok merak ettiğini vurguladı. Turhal, firmalarda yapılacak analizlerle birçok firmaya ihracat yaptırabilmenin diğer firmalara örnek olacağını kaydederek, "Bizim iyi örneklere ihtiyacımız var. Bu güzel örnekleri artırabilirsek bölgeye çok daha katkımız artacaktır. Dolayısıyla bu projenin en önemli çıktısı iyi örnekleri ortaya çıkarabilmek olacaktır. Burada Ticaret ve Sanayi Odamızın yüklendiği sorumluluk hakikatten takdire şayandır. Proje sonucunu inşallah hep beraber kutlarız. Projenin imzasını gerçekleştiriyoruz. Başlamasını sabırsızla bekliyorum" diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcilik Merkezi yeni dönem eğitimlerine 6 Ocak 2014 tarihinde başlıyor. Bölgede Girişimcilik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak ve bölgeye nitelikli Girişimciler katmak amacıyla kurulan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcilik Merkezi yeni dönem eğitimlerine 25 kişinin eğitimi ile başlıyor. Girişimcilik ruhuna sahip ve iş fikirlerini hayata geçirmeyi hedefleyen 25 Girişimci adayının eğitimleri 3 hafta devam edecek. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Hacısalihoğlu Trabzon Kosgeb Turhal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title